NRK Meny
Normal

Blir et av Norges største konsern

Økt konkurranse både nasjonalt og internasjonalt gjør at BetonmastHæhre må vokse for å vinne de store kontraktene. Nå har de sikret seg Tronrud Gruppen og blir dermed et av Norges største entreprenørkonsern.

BetonmastHæhre

UTVIDER KONSERNET: BetonmastHæhre har ambisjoner om å bli en av de beste aktørene i byggebransjen og viser ikke tegn på å gi seg.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Jørgen Evensen

Konsernsjef i BetonmastHæhre, Jørgen Evensen sier de kommer ti å fortsette å vokse og bli en tydeligere aktør i byggebransjen.

Foto: BetonmastHæhre

– Tonerud Gruppen er et godt veldrevet selskap som passer godt inn hos oss og opererer veldig spennende i regionen, forteller konsernsjef i BetonmastHæhre, Jørgen Evensen.

På tirsdag ble det klart at BetonmastHæhre kjøper opp Tronerud Gruppen for et ukjent beløp.

– Robustheten i størrelsen gjør at vi kan være på flere områder og eventuelt når markedet endrer seg litt, har man muligheten til å utjevne dette her. Det vil si at vi sikrer arbeidsplassene, sier han.

Konkurrerer med utenlandske selskap

Med over 2300 ansatte og en forventet omsetning i 2017 på 10 milliarder kroner er BetonmastHæhre Norges femte største entreprenør. Og i dagens marked teller størrelsen.

– Vi har blitt en komplett entreprenør på veldig mange markeder i Norge. Det betyr at vi kan være med på å konkurrere på de største jobbene, men også på de lokale mindre jobbene. Det er alt fra de store veiutbyggingene, store hoteller, store skoler, boligutbyggingsprosjekter i alle disse regionene, sier Evensen.

Entreprenørforeningen for bygg og anlegg, EBA, ser ikke bort fra at oppkjøpet er et virkemiddel for å kunne konkurrere med utenlandske selskap.

Kari Sandberg

Kari Sandberg, Administrerende direktør i Entreprenør Bygg og Anlegg, er ikke overrasket over oppkjøpet.

Foto: EBA

– Vi er en internasjonal og konkurranseutsatt næring. Det viktigste er at vi konkurrere på like vilkår som andre utenlandske selskap, sier Kari Sandberg, administrerende direktør i EBA.

Hun er ikke overrasket over tirsdagens nyhet om oppkjøpet av Tronrud Gruppen.

– Når man ser på oppkjøpstakten til BetonmastHæhre, så er det ikke overraskende

Ingen tegn til å stoppe

I Bygg- og anleggsbransjen går det så det suser og det er lite som tyder på at aktivitetsnivået vil gå med de neste årene. Sandberg forventer flere oppkjøp i tiden fremover fra de største aktørene.

– Det skal bygges mye de neste ti til femten årene. Det er jo tross alt vi som bygger landet. Så dette tror jeg vi kommer til å se mer av, sier hun.

Konsernsjefen i BetonmastHæhre ser ikke bort ifra at ekspandering av bedriften fortsetter i framtiden.

Hvor ender ferden for BetonmastHæhre?

– Jeg tenker at den ikke ender. Det er en reise som skal fortsette og ambisjonene er jo å vokse og være en tydelig aktør blant de aller største i Norge, sier Evensen.