NRK Meny
Normal

Ble overrasket med 400 000 kroner

Fredag ble Odd Arild Amundsen fra Drammen Ballklubb overrasket med 400 000 kroner.

Drammen Ballklubb

En lykkelig Odd Arild Amundsen og Jorunn Horgen etter overrekkelsen av sjekken på 400 000 kroner.

Foto: Ingunn Håkestad Bråthen / NRK

Odd Arild Amundsen fra Drammen Ballklubb ble satt ut og svært rørt da han ble overrasket i NRK Buskerudsendinga sine lokaler fredag morgen. For mens han trodde at han var kommet inn i studio for å snakke om alt det gode arbeidet som foregår i ballklubben, ventet i stedet en sjekk på 400 000 kroner fra Jorunn Horgen i Buskerud Idrettskrets.

– Dette var sterkt. Dette var rått, altså, sier Amundsen på direkten.

Odd Arild Amundsen blir overrasket med stor sjekk hos NRK Buskerudsendinga.

Se Odd Arild Amundsen bli overrasket her.

Det er Gjensidigestiftelsen som før jul delte ut 2.7 millioner kroner til Buskerud idrettskrets, som nå fordeler disse midlene. Torsdag ble det kjent at Rødberg idrettsforening fikk 400 000 kroner, men i dag var det Drammen Ballklubb sin tur.

Roser mange års innsats

– Det er en stor ære å få dele ut disse pengene, forteller Jorunn Horgen.

Hun begrunner pengeoverrekkelsen med godt og solid arbeid for idretten i mange år.

– Odd Arild er en ildsjel og en drivkraft i Drammen ballklubb og for idretten. Han er en fantastisk mann som gjør så mye bra for idretten og ikke minst for samfunnet. Den plattformen de har til å bygge videre på her med prosjektet deres "Kameratgården" synes vi fortjener en god start. Så gratulerer så mye, sier Horgen.

– Dette skal vi greie å få til, svarer en rørt Amundsen.

– Det er jeg helt sikker på for dere har fått til mye allerede, og i dette prosjektet vil dere virkelig involvere ungdommene enda mer. Så dette er et prosjekt av, for og med ungdom. Dette er gøy.

Les om Rødberg idrettsforening som også har fått penger her: Pengedryss til idrettsforening

"Kameratgården" med trivsel og helse

"Kameratgården" er et prosjekt hvor en gruppe ungdommer selv er med å utarbeide et tilbud til andre ungdommer. Kameratgården skal skape trygghet men den skal også skape ungdom som tar ansvar. Hovedmålet er å skape sosial trivsel og sunn helse.

– Vi gleder oss veldig i ballklubben, når vi får en flerbrukshall og en kunstisbane og nytt kunstgress, da er kameratgården et kjempeprosjekt som vi ønsker å komme i gang med, for å nå de som også ikke er i idretten. Det betyr utrolig mye å få barn og unge i aktivitet. Dette åpner fantastiske muligheter for oss, dette blir en god fredag, smiler Amundsen.

Hør hele intervjuet med både Odd Arild og Jorunn her:

God morgen, Buskerud! Kraftige reaksjoner på minnesmerke etter 22. juli. - I dag skal naboene møte regjeringen. Politietterforskerne som jobber med overgrepssaker mot barn, har god erfaring med å snakke med hverandre i egne grupper. Politiet i Søndre Buskerud har utviklet et eget forum der etterforskerne kan bearbeide de sterke inntrykkene de får i forbindelse med slike saker.Rødberg idrettsforening fikk i går en sjekk på 400 tusen kroner fra Buskerud idrettskrets. Det er barn i skolealder og barn på asylmottaket som skal nyte godt av midlene fra idrettskretsen. Danvik Folkehøgskole i Drammen deltar med flere filmer under årets Amandus-festival på Lillehammer neste uke. Kvinner i alle aldre kommer til Nesbyen i dag for å gå på ski. En gjeng glade damer som kaller seg "Kjerringsleppet" håper å skape en tradisjon med sitt skirenn som arrangeres for første gang i helgen.