NRK Meny
Normal

Bergensbanen er fortsatt stengt

Bergensbanen kan ikke åpnes lørdag slik tanken først var. Den åpnes tidligst søndag morgen, ifølge Jernbaneverket.

Bergensbanen stengt

Det er en del jordmasser som skal fylles på der det gikk et stort jordras tidligere denne uken. Jernbaneskinnene hang i løse lufta da jordmassene ble skyllet vekk.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

– Arbeidet tar lengre tid enn planlagt fordi veien der jordmassene fraktes inn på lastebiler, er blitt svært dårlig. Det er en grusvei og tåler ikke de tunge lastebilene som vi frakter massene på, forteller pressevakt i Jernbaneverket, Inge Hjertaas.

Lastebilene kjøres inn på en lokal hyttevei som er blitt i veldig dårlig forfatning på grunn av tungtransporten siden torsdag. Der må vi laste massene på vogn og frakte inn, og det går sakte.

Håper togene kan gå søndag morgen

– Vi har ingen alternative veier, så vi må bare kjøre forsiktig på den ødelagte veien. Denne grusveien skal selvsagt repareres når vi er helt ferdige med arbeidene, sier Hjertaas.

Han forteller at de tar sikte på å åpne Bergensbanen igjen søndag morgen. Det kommer oppdateringer hvordan arbeidet går i løpet av lørdag.

Torsdag morgen gikk det et jordras på mellom 40 og 60 meters bredde. Raset ved Lindelia i Flå gikk ovenfor jernbanelinjen og tok med seg jord under jernbanelinjen. Deler av veibanen ble vasket ut, og jernbaneskinnene hang i løse lufta. Også riksvei 7 har vært stengt etter raset. Men veien ble åpnet igjen sent fredag kveld.