Hopp til innhold

Ber politiet gjenoppta pumpestikksaken i Hokksund

Sju ganger har samme person stukket fra bensinregningen på stasjonen til Per Laustad på Hokksund. Alle gangene har politiet henlagt sakene.

Pumpestikk

Dette bildet mener politiet er for dårlig til å tiltale en mann for pumpestikk. Det er ikke Jan Carho, som er leder for Bensinforhandlernes Bransjeforening enig i.

Foto: Shell/7-eleven Langebru

Bensinforhandlerne vil nå be politiet gjenoppta pumpestikksaken i Hokksund.

Onsdag var bensinforhandler Per Laustad fra Hokksund på plass under spørretimen i Stortinget sammen med Jan Carho, som er leder for Bensinforhandlernes Bransjeforening.

Stakk fra regningen sju ganger

Bensinforhandleren fra Hokksund har opplevd at samme person har fylt bensin og stukket av fra regningen sju ganger.

Selv om bensintyven flere ganger er blitt foreviget av videokameraet på stasjonen, har politiet henlagt anmeldelsene.

Det var denne saken Morten Ørsal Johansen i Fremskrittspartiet tok utgangspunkt i da han stilte justisminister Knut Storberget spørsmål om han er tilfreds med signaleffekten slike henleggelser gir.

Ber om ny behandling

På Stortinget

Bensinforhandler Per Lauvstad, Jan Carho fra Bensinforhandlernes Bransjeforening og bensinforhandler Jan Fredrik Conradi møtte opp i spørretimen på Stortinget. De vil nå be politiet gjenoppta pumpestikksaken i Hokksund.

Foto: privat

Bensinforhandlerne var langt fra tilfreds med svaret fra justisministeren, og Jan Carho sier at han i første omgang nå vil be politiet i Søndre Buskerud gjenoppta saken i Hokksund.

- Politiet sier de ikke er fornøyd med kvaliteten på bildene, og at de ikke er gode nok til å bevise at det er den aktuelle mannen som er på ferde. I andre kriminalsaker ser vi gang på gang at politiet har bruk for opptak som er gjort av våre overvåkningskameraer. Da er det aldri snakk om at kvaliteten er for dårlig, sier Carho.

Skuffet over Storberget

Carho sier han også er skuffet over at justisministeren ikke ga noe konkret svar. Storberget henviste til at det er Riksadvokaten, og ikke justisministeren, som er den øverste ansvarlige for påtalemyndighetene.

Storberget sa at han likevel hadde lagt problemet fram for Riksadvokaten, og at han hadde fått tilgang på statistikk som viser at det har vært en nedgang i tyverier fra bensinstasjoner.

Ber politiet ta bilen

Storberget signaliserte likevel at han mener politiet bør bruke virkemidler som for eksempel å beslaglegge bilen til folk som stadig vekk stikker av fra bensinregningen.

Carho kjenner seg ikke igjen i tallene Knut Storberget la fram i spørretimen.

- Jeg skal gå i gjennom våre statistikker. De tallene Storberget la fram, stemmer ikke med vår oppfatning av virkeligheten. Om det virkelig skulle vise seg at det har vært en nedgang, kan jeg også forstå det. Det kan være slik at bensinforhandlerne slutter å anmelde pumpestikk når de sier at sakene likevel bare blir henlagt.