Lanserer barnematserie med halalkjøtt

Norsk-pakistansk fembarnsmor håper satsingen kan bli verdensomspennende.

Nasim Rizvi og AnnBeth Bergh

Nasim Rizvi og AnnBeth Bergh satser på barnemat med halalkjøtt.

Foto: Tove Bø / NRK

For 15 år siden fikk Nasim Rizvi sitt første barn, og siden den gang har hun savnet å kunne kjøpe ferdiglaget halal barnemat i butikkene.

I mange år drømte hun om å kontakte AnnBeth Bergh, gründeren bak Småfolk Barnemat, for å få til et samarbeid.

Nå blir det virkelighet.

Måtte lage maten selv

Nasim står på kjøkkenet hjemme i Mjøndalen og viser hvordan hun tilberedte barnematen.

– Den aller viktigste forskjellen er jo at det er halalkjøtt. Dette er kjøtt som er slaktet på muslimsk vis.

– Hvordan har du som mor løst dette tidligere?

– Noen ganger har jeg kjøpt vanlig barnemat som har inneholdt bare grønnsaker, og blandet med kjøtt som jeg har tilberedt. Andre ganger har jeg måttet lage det fra bunnen av, og det er tidkrevende, sier Rizvi.

Saken fortsetter under bildet

Nasim Rizvi

Nasim lagde barnematen selv. Nå ønsker hun å tilby sine varianter til andre muslimer.

Foto: Tove Bø / NRK

Men den tiden hun har brukt på kjøkkenet, har gitt ideen til barnematen som nå snart er klar for lansering.

– Jeg så at det finnes et tilbud til alle andre, mens jeg kunne ikke plukke i butikkhyllene, jeg måtte hjem og lage det. Så med tiden tenkte jeg at jeg kanskje skulle prøve å gjøre noe med det selv, og det har jeg klart, smiler Rizvi.

Nasim har selv utviklet oppskrifter med krydder som blant annet koriander, hvitløk og rødpepper.

– Har du hvitløk i barnematen?

– Ja, for dette er smaker som vi bruker. Hvitløk er kjempesunt. Og vi vil jo veldig gjerne introdusere disse smakene til barna våres fra de er små.

– Hva er annerledes med denne maten?

– Det er vel at vi har en del urter og ingredienser som ikke er vanlig i annen barnemat.

Nasim Rizvi lager Halal barnemat

Halal barnemat er svært etterspurt.

Satser utenfor Norge

– AnnBeth, jeg må få en klem av deg jeg altså. Jeg får jo ikke sove om natta heller jeg, sier Nasim og gir partneren en god klem.

De sitter på kontoret i Mjøndalen og studerer firmaets nye Facebook-side. Så langt er de strålende fornøyd med både besøkstall og tilbakemeldinger via nettsamfunnet.

– Nasim ringte meg mange ganger, og jeg var egentlig ganske lei av folk som ringte til meg og skulle lage barnemat. Og så ville hun ikke si hva som var så spesielt med barnematen, og jeg tenkte ikke tanken en gang. Men så ringte hun en dag og sa: «Det er Nasim. Halal barnemat.» Og da tenkte jeg bare at dette var helt riktig, forteller AnnBeth Bergh.

I november lanseres barnematen i Norge, og allerede første halvår i 2014 får også engelske butikker muligheten til å selge produktet. Engelsk distributør er allerede på plass, men drømmene stopper ikke ved Norge og England.

– Det engelske markedet er kjempestort, og tenk deg resten av Europa og Amerika. Det er et stort og åpent marked hvor vi har alle muligheter og oddsen på vår side, sier Nasim.

– Er det ikke vakkert?

Nasim Rizvi og AnnBeth Bergh

Nasim Rizvi og AnnBeth Bergh ved barnemathylla. Fra november blir produktet å finne her.

Foto: Tove Bø / NRK

– Her er barnemathylla, sier de to i kor.

Vi har forflyttet oss til en dagligvarebutikk, og nå skal de teste hvordan produktet vil se ut i hyllene.

– Så fint, er ikke det vakkert? Nå føles det ut som om vi er i mål, sier Rizvi.

– Vi mangler bare noen kunder som kommer og tar de ut av hyllene, svarer Bergh.

– Men de mangler vi ikke vet du. De er der, konkluderer Rizvi.

– Blir du millionær nå Nasim?

– Satser på det da, ler hun.