Barnehage brant ned til grunnen

Fjell barnehage i Drammen brant ned til grunnen natt til lørdag. Politiet fikk melding om brannen klokken 01.30.

Fjell barnehage
Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

Da politiet kom frem stod barnehagen i full fyr, men det var aldri fare for bebyggelsen rundt. Brannen ble slukket i morgentimene i dag. Politiet skal foreta tekniske undersøkelser av brannstedet på mandag.

Fyrverkeri kan være brannårsaken

Operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Morten Eriksson, sier de fikk melding om bruk av fyrverkeri på Fjell like før brannen startet.

- Politiet kan ikke utelukke at brannårsaken kan være bruk av fyrverkeri, sier Eriksson.

Drammen kommune jobber nå med å finne nye plasser til barna. Det er til vanlig 50 barn i barnehagen.

Fjell barnehage
Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

Ildspåsettelse på Øren barnehage

I løpet av natten skal noen ha forsøkt å tenne på Øren Andelsbarnehage i Hotvetveien i Drammen. Noen har helt brennbar væske på husveggene og asfalten - for så å ha tent på.

Vegger og vinduer er nedsotet og svarte, og politiet er ikke i tvil om at det dreier seg om et påtenningsforsøk.

-Heldigvis slukket brannen av seg selv, sier operasjonsleder Morten Eriksson.

Enebolig brant ned i Lier

I Øvre Eggeveien i Lier ble en enebolig totalskadet i brann, men ingen personer kom til skade i brannen. Det var en kvinne som lå og sov i huset da det begynte å brenne, hun ble vekket av hunden sin.

- Takket være hunden våknet damen og kom seg ut. Hunden kan ha reddet livet hennes, sier operasjonsleder Morten Eriksson.

Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg.

Brann på Veme

På Veme utenfor Hønefoss ble et hovedhus på et småbruk totalskadet i brann i natt. Slukkingsarbeidet tok lang tid da huset var laftet.

Hytteanneks i full fyr

Klokken 11.40 fikk politiet beskjed om at et hytteanneks på Rødtangen i Hurum stod i full fyr. Brannvesenet måtte pumpe vann fra sjøen for å slukke brannen. Politiet opplyser at årsaken til brannen trolig er at hytteeieren har tømt aske i hyttetoalettet, som senere har antent annekset.