NRK Meny
Normal

Bakken og Kristoffersen får forbundshjelp

Timo André Bakken og Marthe Kristoffersen kom ikke med på årets elitelandslag i langrenn. Inn mot neste sesong får duoen likevel drahjelp av skiforbundet.

Timo Andre bakken

Timo André Bakken ble først lovet landslagsplass – så ble han vraket.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Timo André Bakken overrasket alle ved å bli norgesmester i sprint på Røros i vinter og har i tillegg en rekke gode plasseringer i verdenscupen. Etter verdenscupsprinten i Drammen lovet landslagstrener Arild Monsen 26-åringen landslagsplass foran neste sesong, men denne uken kom kontrameldingen.

Valget med å droppe Bakken begrunner landslagssjef Vidar Løfshus med at Tour de ski og den nye touren i Canada er landslagets store mål neste sesong. Ingen av de konkurransene er spesielt velegnet for en sprinter.

Da Løfshus offentliggjorde uttaket av elitelandslagene fredag, røpet han samtidig at Bakken vil få en viss oppfølging fra forbundshold.

– Vi har sagt at Timo skal kunne bruke Arild (Monsen) litt som rådgiver og at vi skal kunne hjelpe ham litt med for eksempel utstyr. I tillegg vil han bli invitert til tre samlinger med landslaget i løpet av sommeren og høsten. Det samme gjelder også Marthe Kristoffersen, sa landslagssjefen.

Kristoffersen har vært på landslaget i en årrekke, men har fått ødelagt de siste sesongene av sykdom. Varden-løperen ble dermed ikke funnet god nok til en plass denne gangen.

Etter verdenscuprennet i langrenn i Drammen, fikk Timo André Bakken gladbeskjeden av sprinttrener Arild Monsen. Han ville få en plass på landslaget neste sesong.
Denne uka kom kontrabeskjeden. Reporter: Anders Skjerdingstad, foto: Stig Jaarvik, redigering: Jørgen Figenschou.