Avhører flere etter dødsulykken

Politiet jobber med å avhøre flere vitner for å finne ut hva som skjedde før en 14-åring døde på sykkeltur i Drammen.

Øyvind Aas

ETTERFORSKER: Sjefen ved Drammen politistasjon sier de har dannet seg et bilde av hva som skjedde da 14-åringen ble påkjørt. Men de vil gjøre flere avhør og undersøkelser før de konkluderer om hendelsesforløpet.

Foto: Knut Brendhagen

Flere av elevene og andre vitner er avhørte etter ulykken der en 14-åring fra Lier døde fredag morgen. Med flere titalls vitner ønsker politiet å gjøre nye avhør i løpet av uka.

– De som har vært vitne til hendelsen er selvsagt sterkt preget av dette. Vi ønsker nå å få inn mest mulig informasjon om forløpet, slik at vi kan få et klarere bilde av hva som har skjedd, sier politiadvokat Ingvild Lærum i Sør-Øst politidistrikt.

Ifølge politiet er det foreløpig ikke konkludert med noen årsak til dødsulykken, selv om de nå begynner å danne seg et bilde av hvordan ulykken skjedde. Politidistriktet skriver følgende i en pressemelding:

– Avdøde skal obduseres og politiet venter også svar på de tekniske undersøkelsene. Det er derfor for tidlig å si noe mer om hendelsesforløpet som medførte det tragiske utfallet der gutten mistet livet.

Beholder førerkortet

14-åringen ble påkjørt av en lastebil før han omkom av skadene kort tid etter. Sjåføren er formelt mistenkt i saken, men politiet har valgt å ikke beslaglegge førerkortet hans. Mannen ble avhørt på fredag og testet for alkoholrus ved hjelp av en utåndingsprøve.

– Prøvene ga ingen utslag og statusen hans som mistenkt er en formalitet. Han har det nok vanskelig og ble fulgt opp av helsevesen og sin arbeidsgiver etter ulykken, sier politistasjonssjef Øyvind Aas i Drammen til NRK.

Aas utelukker ikke flere avhør med lastebilsjåføren, men understreker at etterforskningen er i en innledende fase.

Laster kart, vennligst vent...

Området der ulykken skjedde ligger sentralt i Drammen, under broer med E18 og jernbane.

– Er dette et utsatt område å ferdes i?

– Lav fart og andre forhold tilsier at dette ikke er spesielt ulykkesbelastet. Dette er trolig et uhell med tragisk utfall, sier Aas.

Tilbyr flere krisehjelp

I helga har det vært åpent på Høvik skole der gutten gikk, for dem som trenger noen å snakke med. Tirsdag er det minnestund for ham på skolen.

– I morgen blir det minnestund for alle elevene, foreldre er også velkomne. Det blir tenning av lys, det blir minneord, opplesing av dikt og det blir sang. Elevene fra 9. trinn har vært med å planlegge dette, forteller oppvekstsjef i Lier kommune, Kari-Ann Dale.

Siden ulykken skjedde fredag morgen har kriseteamet i Lier kommune fulgt opp elever, foresatte og andre berørte. Teamet vil også være på plass på skolen til 14-åringen utover uka.

Dødsulykke Holmenbrua i Drammen

Det var i dette området, på Holmenbrua i Drammen, hvor den tragiske ulykken skjedde på fredag.

Foto: Vegard Aas / Presse 3.0