NRK Meny
Normal

– Nå avgjøres det på sportslige vilkår

Follo ble reddet fra konkurs, og dermed beholder Mjøndalen 6 poeng i 1. divisjon.

Kenneth Karlsen

Kenneth Karlsen er glad for at kampen om kvalifiseringsplassene i 1. divisjon avgjøres på fotballbanen.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Da Follo ble reddet fra konkurs i siste liten mandag kveld, var det ikke bare i Akershus jubelen stod i taket.

Redningsoperasjonen sørget også for at Mjøndalen beholder de 6 poengene de har tatt mot Follo denne sesongen, og det er sports- og administrasjonssjef i MIF, Kenneth Karlsen, godt fornøyd med:

– Vi er veldig glade for det. Det var en god nyhet, og da avgjør vi dette på sportslige vilkår, sier Karlsen til NRK.no.

Kunne falt på tabellen

Mjøndalen ligger i øyeblikket på 8. plass i 1. divisjon, men med like mange poeng som Kristiansund på 6. plass. Og det er blant de seks beste klubben fra Nedre Eiker sikter seg inn. Det gir nemlig kvalifiseringsspill til neste års eliteserie.

Hadde derimot Follo blitt slått konkurs, hadde alle lagets kamper blitt strøket. Dermed hadde MIF havnet tre poeng bak den svært avgjørende sjetteplassen.

– Dette betyr at vi beholder den tabellplasseringen vi har gjort oss fortjent til. Men jeg er egentlig mest fornøyd på vegne av norsk fotball egentlig, et hvilket som helst annet utfall enn dette her ville vært litt tragisk egentlig, forklarer Karlsen.

Han var på forhånd kritisk til at dette kunne gå utover flere lag enn bare Follo.

– Det hadde blitt feil. Men nå har Follo lykkes med dette, og vi gratulerer dem med det. Vi syntes det er godt for norsk fotball at det gikk som det gjorde, avslutter Karlsen.