– Vi vet ikke om hun må vitne på nytt

I mai kommer Susanne Aukes rettssak opp. Den 15 år gamle jenta ble sommeren 2009 slept etter en lastebil i flere kilometer, og overlevde mirakuløst.

Susanne ble påkjørt i Slemmestad

Det er fortsatt uklart om Susanne Auke må vitne på nytt i retssaken som kommer opp for retten i mai.

Foto: Privat/Johnny Olsen / SCANPIX

Politiadvokat Birgit Austad kan ikke si om Susanne Auke selv må være tilstede i rettsalen til våren, eller om de bare vil bruke tidligere dommeravhør av henne.

– Det har vært litt usikkerhet om hun øsnket å vitne i retten, og det har vi ikke noe endelig svar på nå. Hun er satt opp som et mulig vitne i denne saken, sier hun.

Mirakeljenta fra Røyken var 13 år da ulykken skjedde. Hun ble påkjørt av lastebilen da hun var i ferd med å krysse en vei i Slemmestad i juni 2009. Deretter ble jenta sittende fast under en personbil og slept rundt tre kilometer. Hun ble påkjørt da hun syklet på vei hjem fra skolen.

Tiltalt for uaktsom kjøring

Den kvinnelige bilisten som kjørte på Auke er blant annet tiltalt for uaktsom kjøring og for å ha meldt for sent i fra om ulykken.

– Det er en stor sak med veldig mange vitner og mye papirer. Saken har tatt såpass lang tid på grunn av at vi måtte avvente de skadene jenta fikk, og se det an i forhold til de medisinske opplysningene vi fikk, sier Austad.

Det er satt av tre dager til saken når den kommer opp i retten.

Lang treningsperiode

Susanne Auke måtte gjennom et omfattende treningsoplegg etter ulykken , og det tok lang tid før hun var på beina igjen.

Auke fikk blant annet store bløtdelsskader og brannskader på 30-40 prosent av huden. Hun lå i koma i fire uker.

Etter intense treningstimer ved Sunnaas sykehus, kunne Auke forlate rullestolen og gå på egne ben.