Ødegaard sikret barndomsklubben

Salget av Martin Ødegaard til Real Madrid resulterte i penger for barndomsklubben. De pengene investerte Drammen Strong IL i nytt banedekke på toppen av byen.

Martin Ødegaard

Salget av Martin Ødegaard fra Strømsgodset til Real Madrid gjorde at det også kom penger i kassa til barndomsklubben Drammen Strong.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Hilde Aurora Onseng

Leder i Drammen Strong Hilde Aurora Onseng.

Foto: Fabian Skalleberg Nilsen / NRk

– Det var veldig slitt. Dette hadde ligget i hvert fall ti år. Det gamle dekket var noe vi fikk til via spleiselag i nabolaget, så det var på tide å skifte det, sier leder i Drammen Strong, Hilde Aurora Onseng.

Etter at Martin Ødegaard ble solgt av Strømsgodset til Real Madrid, fikk barndomsklubben hans en gave på 250 000 kroner. Det har de brukt på å oppgradere det 12 år gamle bane dekke.

– Det betyr enormt mye for oss. Vi er en veldig liten klubb med kun elever fra Bragernes skole som kommer til oss. Vi har ikke på langt nær økonomi til å kunne investere i et dekke som dette uten tilskudd, sier Onseng.

Samarbeid med kommunen

Det nye banedekke på Kjappen er et samarbeid mellom Drammen kommune, idrettslaget og Strømsgodset forteller John Eckhoff i Drammen Strong IL.

– Vi fikk 250 000 kroner fra Strømsgodset etter salget til Real Madrid. Det har vi lagt inn og Drammen kommune har lagt inn resten, sier Eckhoff.

Banen er tilgjengelig for alle.

– Klubben bruker den til å trene, nærmiljøet bruker den på fritiden, skolen barnehagene bruker den til friminuttene. Den blir brukt hele tiden, året rundt, forteller Onseng

Kjappen

KJAPPEN: På banen til Drammen Strong IL har det nå kommet et helt nytt kunstgressdekke.

Foto: Fabian Skalleberg Nilsen / NRK

Er på banen flere ganger i uka

Onseng legger ikke skjul på at Ødegaard er innom banen fra tid til annen. Det har de unge spillerne på Drammen Strong fått oppleve.

– Vi har spilt med ham her på banen. Det var kult, forteller Anders Torgersen Brown.

Han og lagkameratene Emreh Cetin og Henke Elias Stav Onseng er på banene flere ganger i uka.

– Det er bra forhold, banen sklir mye bedre, fordi det er ny bane, sier Henke.

unge spillere i aksjon på Kjappen

Lagkameratene Anders Togersen Brown, Emreh Cetin og Henke Elias Stav Onseng trikser på det nye banedekket på Kjappen.

Foto: Roger Lien / NRK

Sendte hilsen til gamleklubben

Martin Ødegaard, som er utlånt fra Real Madrid til nederlandske Heerenveen, var ikke til stede under åpningen av den nye banen, men sendte barndomsklubben en videohilsen tidligere i uka:

Martin Ødegaard sendte hilsen til barndomsklubben, etter at de fikk nytt banedekke på Kjappen

Martin sendte denne hilsenen til Drammen Strong IL, som delte den på sine Facebook sider.