– Støttegruppen arrangerer åpen øy for dem som har lyst til å besøke øya, sier styremedlem Beate Vatndal i Støttegruppen 22. juli.
Utøya vil være åpen i tre dager fra lørdag 20. juli. Båten MS Tyra vil gå i skytteltrafikk for å frakte besøkende til og fra øya. Først mandag 22. juli vil det være en minnemarkering på øya, to år etter massakren. Statsminister Jens Stoltenberg vil delta på markeringen.
– Vi har fått henvendelser fra mange som ønsker å reise ut på øya, sier Vatndal.
AUF vil ha en egen minnemarkering på Thorbjørn-kaia på landsiden av Utøya 22. juli.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Uniformert politi vil være til stede
Tirsdag var ledelsen i Støttegruppen 22. juli på befaring på Utøya. De var også i møte med politiet for å planlegge helgen.
– Vi kommer til å bistå med uniformert personell, både på vannet og til lands. Vi ønsker ikke å gå ut med hvor mange tjenestemenn som vil være til stede av hensyn til sikkerheten, sier ordenssjef Geir Hermansen i Nordre Buskerud politidistrikt.
Hermansen ønsker ikke å si om politiet i Nordre Buskerud vil be om bistand fra andre politidistrikter.
Ingen ekstra beredskap i kommunen
– Det vil også være mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp på øya, sier Vatndal.
I fjor var også helsepersonell fra Hole kommune til stede under minnemarkeringen på øya. Det er de ikke i år.
– Vi holder den vanlige driftsberedskapen. Vi har ikke fått noen henvendelse denne gangen om å ha noe ekstra beredskap, sier kommunalsjef Marit Lorentsen i Hole kommune.
Vatndal i Støttegruppen 22. juli sier de mener at beredskapen er god nok, uten hjelp fra kommunen.
Les også:
Minnes «Mor Utøya»
Arbeiderpartiet i Hole arrangerer egne minnemarkeringer på dagen to år etter massakren. Først skal de legge ned en krans på graven til «Mor Utøya», Monica Bøsei, ved Hole kirke. Senere skal de legge ned 69 roser ved minnesmerket på Lien.
– Det er viktig for de pårørende og etterlatte at vi ikke glemmer, og at vi er nære dem 22. juli, sier leder Stine Malmstein i Hole Arbeiderparti.