– Arbeidet er sentralt for at vi skal føle oss trygge

Justisminister Anders Anundsen besøkte Røde Kors Hjelpekorps på Golsfjellet.

Anders Anundsen på Golsfjellet

Justisministeren skryter av arbeidet de frivillige gjør i påsken.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Hver påske har Røde Kors sin informasjonssentral for hjelpekorpset på Golsfjellet. Tirsdag formiddag besøkte justis- og beredskapsminister Anders Anundsen informasjonssentralen. Han roser jobben de frivillige gjør.

Redningshelikopter

Anders Anundsen kom med redningshelikopter til Golsfjellet.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Arbeidet de gjør er ekstremt viktig. Og det er helt sentralt for at vi andre skal føle oss trygge når vi ferdes i fjellet i påsken, sier han.

– Imponerende

I dag fikk Anundsen se en demonstrasjon av hvordan hjelpekorpset jobber når de kommer ut til et snøskred. Menneskeliv skal reddes, samtidig som de frivillige må være oppmerksomme for å ivareta sin egen sikkerhet.

– Det at de frivillige mobiliserer så mye krefter er svært imponerende, sier Anundsen.

Ole Gladsø, leder i landsrådet for Røde Kors Hjelpekorps

Ole Gladsø syntes det var stas å få besøk av justis- og beredskapsministeren i dag.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Røde Kors Hjelpekorps har over 13.000 medlemmer. Til enhver tid er det 6.500 medlemmer som er klare til å rykke ut på kort varsel. I tillegg finnes det flere andre frivillige organisasjoner som hjelper folk som trenger det i påsken.

Utfyller det offentlige

– Man skal være bevisst på farene ved å ferdes ute, uten at de legger begrensninger på at man ferdes ute. Men det er uansett veldig viktig å vite at man har en trygghet i at Norsk Folkehjelp, Røde Kors og andre frivillige gjør en jobb som ikke det offentlige hadde klart alene, sier han.

Statsråden skulle egentlig kommet i går, men avlyste fordi helikopteret som skulle transportere ham var opptatt i et redningsoppdrag. At Anders Anundsen dukket opp i dag var svært positivt for de frivillige.

– Veldig hyggelig å få statsråden på besøk. Vi bruker fritiden vår til dette, og da er det stats å få en erkjennelse fra statsråden på jobben vi gjør, sier Ole Gladsø som er leder i landsrådet for Røde Kors Hjelpekorps.