NRK Meny
Normal

Anmelder arbeidsgiver

Janusz Michalski overlevde dødsbrannen i Drammen i fjor. Nå anmelder han arbeidsgiveren for brudd på arbeidsmiljøloven.

Janusz Michalski
Foto: Knut Brendhagen / NRK

Michalski har ikke fått lønn siden brannen på Gulskogen i Drammen som skjedde natt til søndag 9. november i fjor. Sju polske menn mistet livet. Alle kom fra byen Plock og området rundt.

Les: Trolig verste brann på over 20 år

Les også: - Jeg savner Mariusz

- Jeg brakk nesa og fikk kjeven ut av ledd da jeg hoppet ut fra det brennende huset, forteller han til NRK.

Nå er Janusz Michaelski tilbake i Drammen og jobber på det samme byggeprosjektet. Han bor under like dårlige forhold, og har samme arbeidsgiver. Men han har fortsatt ikke fått lønn for arbeidet før brannen, og arbeidet nå den siste måneden.

Brann i bolig på Gulskogen

Sju menn mistet livet da det begynte å brenne i dette huset natt til søndag 9. november i fjor.

Foto: Tor Keiser

Ba om penger flere ganger

- Når det gjelder oppgjøret måtte jeg ble flere ganger om pengene. Og jeg visste heller ikke om skatten ble betalt eller ikke. Da begynte krangelen for fullt. Han mente at selv om jeg hadde skattepenger til gode, tilhørte de firmaet.

Jeg brakk nesa og fikk kjeven ut av ledd da jeg hoppet ut fra det brennende huset

Janusz Michaelski

Nå har han anmeldt arbeidsgiveren sin for brudd på arbeidsmiljøloven. Politiet vil ta kontakt med arbeidstilsynet bekrefter politiadvokat Britt Onseng i Søndre Buskerud politidistrikt til NRK.

Vil ikke kommentere saken

- På hotellet etter brannen kom det det snille folk til oss. Vi fikk 5.000 kroner hver som vi kvitterte for, men arbeidsgiveren mente det var en del av lønna, og trakk det fra. Jeg har heller ikke fått sykepengene mine, sier Michaelski.

Den polske arbeidsgiveren sier til NRK at han ikke skylder en krone, og at han ikke vil kommentere at han nå er politianmeldt.