NRK Meny
Normal

– Mer slitsomt å gå hjemme med to små barn

Turnélivet er slitsomt, men ikke så slitsomt som å være småbarnsmor, tror Ane Brun.

Ane Brun

Ane Brun står i kveld på Union Scene i Drammen som en del av en liten norgesturné.

Foto: Nora Brønseth / NRK

Det elleve år siden Ane Bruns første album, "Spending Time with Morgan", kom ut. Siden da har musikkritikerne gang på gang trillet høye terningkast. Hard jobbing og mye reising står bak den kritikerroste musikken.

– Jeg tror det er mye mer slitsomt å gå hjemme med to eller tre små barn, enn det jeg holder på med. Det er på kvelden jeg jobber, så på dagen kan hvile. Da har jeg tid til å lade meg opp igjen.

Stadig på reise

Turneer hører musikerlivet til. Intet unntak for Ane Brun.

– Jeg har reist veldig mye det siste året. Jeg var på europaturné hele høsten, og etter det har jeg sunget i USA, Australia og New Zealand. Jeg kom hjem for tre uker siden, og har gjort en liten norgesturné. Nå skal jeg snart videre til Molde for å ta en pause, en liten ferie.

Men først skal hun ta publikum ved Union Scene i Drammen med på en reise i hennes 11-årige musikalske karriere.

Sverger til "Söta bror"

Siden 2000 har Ane Brun hatt bostedsadresse i Sverige. Det hele begynte med svensk kjæreste.

– Det er i Stockholm jeg har kjæresten, plateselskapet mitt og vennene mine. Valget står ikke lenger mellom Sverige og Norge. Jeg er nå 38 år, og det er vanskelig å velge bort et helt liv.

Men Stockholm mangler én ting: vestlandsnaturen.

– De siste to årene har jeg lengtet etter naturen hjemme.

Stor i Sverige

– Mange spør meg hvordan jeg har lyktes i Sverige som norsk artist, for det er ganske vanskelig. Jeg har vært der veldig lenge nå, og har gjort alle tingene man må gjøre for å bygge seg opp, som å spille rundt omkring på mange småsteder.

Skal man lykkes, holder det ikke bare å spille rundt omkring på små, brune puber.

– Det som er spennende med Norge og Sverige nå er at det kommer veldig mange personlige stemmer som prøver å være spesielle. Slik tror jeg man kan klare seg godt internasjonalt.