NRK Meny
Normal

Advarer mot steinleggere

– Tenk deg godt om før du hyrer folk til steinlegging og asfaltarbeid, sier operasjonsleder Gro Rundbråten i Nordre Buskerud politidistrikt.

Steinleggere

Utenlandske steinleggere reiser fra sted til sted og tilbyr sine tjenester.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Nordre Buskerud politidistrikt fikk nylig melding om "travellers" ute ved Sundvollen som prøvde å etablere seg der, men ble jaget bort.

– De er nå på plass i distriktet. De er gjenganger rundt i politidistriktene på hele østlandsområdet. Jeg ser på loggen at det også har skjedd tidligere i år, i mai og juni, rundt omkring i distriktene.

Dette tvitret politiet tirsdag:

Laster Twitter-innhold

– Kan koste deg dyrt

"Travellers" er omreisende som driver oppsøkende virksomhet for å få jobber, gjerne steinlegging og asfaltarbeider.

Ifølge politiet er det er som oftest folk fra Storbritannia som organiserer virksomheten. Og de har gjerne med seg folk fra Øst-Europa for å jobbe. Meldingene til politiet går ut på reisefølger med flere engelskregistrerte biler.

– De starter ofte et arbeid de ikke fullfører, eller gjennomfører arbeidet ekstremt dårlig, så det du tror du får billig, blir ikke så billig like vel, sier Rundbråten.

Mange misfornøyde kunder

– Vi vet jo fra tidligere at det er mange som får kjempeproblemer med dette i ettertid så folk må tenke seg godt om før man benytter seg av de tilbudene de kommer med.

– Men det er vel ikke så godt å vite om tilbudene er reelle eller ikke?

– Nei, ikke bestandig. De kommer ofte med noen gode tilbud. Men tenkt deg godt om. Vi har hørt om folk som har fått asfaltert uteplassen sin og etterpå viser det seg at asfalten er så tynn at ugresset kommer gjennom før høsten.