Aass-forhandlinger neste uke

Aass Bryggeri skal møte Rema 1000 til nye forhandlinger om hvor mye Aass-øl som skal selges i butikkjeden neste uke.

Christian Aass, administrerende direktør i Aass bryggerier

Christian A. Knudsen Aass er administrerende direktør i Aass Bryggeri. Nå håper han på at de vil bli enige med Rema 1000 om fremtiden.

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

– Jeg tror de og vi er i tenkeboksen. Jeg håper jo at Rema 1000 hører på forbrukerne, men vi får se. Vi er en nasjonal aktør og lar oss ikke presse tilbake kun til nærområdet, sier Christian Aass til NRK.

Aass Bryggeri og flere andre aktører har den siste tiden vært i forhandlinger med Rema 1000 om videre salg av sine produkter i deres butikker. Dagligvarekjeden har endret sin strategi med å velge noen aktører som de satser på. Andre produsenter har dermed fått beskjed om at de ikke får være med videre. Det har skapt mye bråk.

Les også: Konkurransetilsynet følger med på Rema-striden

Les også: Professor: – Rema 1000 gjør en stor tabbe

Bryggerisjefen forteller at de har hatt en salgsøkning på 42 prosent i Rema 1000 og at mesteparten av økningen har vært utenfor drammensområdet.

– Nå venter vi på hva slags utspill de vil komme med til oss. Vi er ikke enig så langt og vil forhandle med dem neste uke, sier Aass til NRK.

Tirsdag tok Rema 1000 kontakt med Aass bryggeri og det ble da avtalt et møte mellom partene neste uke.

– Det står om mange liter øl for oss. Vårt sterkeste argument er at vi har hatt en svært positiv utvikling i Rema 1000, noe de også har sett. Det handler om å lage produkter som trekker folk til butikken og vi håper at vi kan spille en viktig rolle også i fremtiden.

– Hva håper du blir resultatet av forhandlingene?

At vi fortsetter som en nasjonal aktør slik som vi er nå, avslutter bryggerisjefen.

Les saken: Lerum syltetøy blir fjerna frå Rema 1000, men får produsere butikken sitt eige syltetøy

Rema 1000 har ikke svart på NRKs henvendelser onsdag.