NRK Meny
Normal

Her har Aas nettopp anmeldt voldsepisoden

Strømsgodset-kaptein Alexander Aas har anmeldt voldsepisoden i Skien natt til søndag, som resulterte i brukket nese for Strømsgodset-spilleren. – Vi vil prioritere denne saken, sier politioverbetjent Tommy Østland ved Telemark politidistrikt.

Aleksander Aas

Her kommer Alexander Aas ut fra Drammen politistasjon etter å ha anmeldt voldsepisoden i Skien natt til søndag.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

På bildet kommer Strømsgodsets kaptein Alexander Aas ut fra Drammen politistasjon.

Han har vært inne til avhør og levert en formell anmeldelse etter at han ble slått ned i Skien natt til søndag.

– Jeg kan si at jeg har levert en anmeldelse. Nå er kjæresten min inne til avhør, og jeg vil ikke kommentere saken mer, sier en tydelig forslått Aas.

Det var natt til søndag at godset-kapteinen ble slått ned etter en bytur i Skien sammen med kjæresten Heidi Bodahl Ekornrød. De to var på vei hjem da to menn spurte om de hadde sigaretter.

– De to kommer bort og spør om sigaretter, og jeg merker at de er veldig aggressive. Jeg sier vi ikke har, og ber dem om å stikke av. Da blir mennene enda mer aggressive, forteller Aas til Drammens Tidende.

Alexander Aas

Slik så godset-kapteinen ut da han ble fraktet i ambulanse til sykehus etter voldsepisoden i Skien.

Foto: Privat

Reddes av kjæresten

Strømsgodset-kapteinen prøver å komme seg unna, men sklir og faller. Han blir både sparket og slått av mennene mens han ligger nede på bakken. Da griper kjæresten hans inn.

– Hun hopper på han ene som sitter oppå meg og slår, og hun roper og skriker, slik at det kommer mye folk.

Resultatet av overfallet er en brukket nesen, to sting i hodet og hjernerystelse. Trolig må nesen opereres noe som gjør at han må stå over lørdagens kamp mot Vålerenga.

Har vært i avhør

Politioverbetjent i Søndre Buskerud politidistrikt Jan Henrik Håkestad bekrefter at de mottok en anmeldelse like før klokken 14 på mandag.

Jan-Henrik Håkestad

Politioverbetjent Jan Henrik Håkestad bekrefter at Aas i dag leverte en anmeldelse.

Foto: Knut Brendhagen / NRK
Alexander Aas

Alexander må trolig operere nesen etter bruddet han fikk i voldsepisoden natt til søndag.

Foto: Privat

– Alexander Aas og et vitne har vært her på politistasjonen og avgitt forklaringer, og levert en formell anmeldelse på legemsbeskadigelse.

Han sier saken nå vil bli oversendt Telemark politidistrikt.

– Voldshendelsen skjedde i Skien og det er de som står for etterforskningen. Anmeldelsen vil bli oversendt dem i ettermiddag, så jeg regner med at de tar tak i den i morgen tidlig.

Prioriterer saken

Tommy Østland, politioverbetjent ved etterforskningsavsnittet på Grenland politistasjon, kjenner til saken, og sier at de vi sette i gang etterforskning når de mottar anmeldelsen.

– Vi vil se på den anmeldelsen når den er på vårt bord. Vi følger ordinære etterforskningskritt. Dersom det skulle dukke opp spor eller vitner, så vil vi selvfølgelig ta kontakt med fornærmede.

Han sier at voldsepisoden vil bli prioritert av grenlandspolitiet.

– Vi prioriterer denne saken i den forstand at dette er en voldssak, og fornærmede ble tilsynelatende utsatt for blind vold i sentrumsgatene. Og det skal vi ikke ha noe av.

Må ta vare på helsa

Daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth sier til NRK at Aas selv ringte ham og fortalte det som hadde skjedd.

Han forteller at SIF-kapteinen var både sjokkert og ganske sliten etter hendelsen.

– Alle som kjenner Alexander vet at han ikke er en type som provoserer på noen måte. Da han ringte fikk jeg en kort oppsummering, og så ble vi enige om at han skulle slukke lyset og ta vare på helsa, sier den daglige lederen.