NRK Meny
Normal

«Bottle Flip» til lærernes store frustrasjon

Å hive flasker i lufta i forsøk på å få dem til å lande stående, har blitt så populært, at det forstyrrer undervisningen på Marienlyst skole i Drammen.

«Bottle Flip» er navnet på aktiviteten som har tatt verden med storm gjennom sosiale medier. Å hive flasker i lufta i forsøk på å få de til å lande stående, har blitt så populært at det forstyrrer undervisningen på Marienlyst Ungdomsskole i Drammen.

«Bottle Flip» er navnet på aktiviteten som har tatt verden med storm gjennom sosiale medier. Det hele startet i USA med videoer på sosiale medier som YouTube og Instagram.

Det hele går ut på å kaste en flaske i en salto og få den til å lande i stående posisjon.

Men dette krever øvelse, noe ungdommene på Marienlyst Skole i Drammen er fullt klar over. Dessverre har dette blitt et så stort irritasjonsmoment for lærerne, at de har innført en regel om at alle flasker skal være i sekken i timene.

– Det er ganske forstyrrende i timen, så vi lærerne er litt irriterte over denne «Dunk dunk dunk»-lyden, sier lærer Stine Sveia-Nilsen. Hun er frustrert over at elevene ikke bare bruker flaskene til å drikke av.

Noen flasker er bedre enn andre

Det gjelder å bruke en flaske med flat bunn og gjerne litt varierende fasong, for å få en vellykket «Bottle Flip», i følge elev Jakob Husermoen. Han ble hentet inn til klasserommet for anledningen, fordi han er kjent for å være veldig god i aktiviteten.

Bottle Flip

«Bottle Flip» har tatt av blant barn og ungdommer i hele Norge. Fra venstre: Jakob Husermoen, Eivind Støleggen og Oskar Stubberud.

Foto: Amanda Strand Askeland / NRK

– I tillegg er det lurt å ha cirka én tredjedel av flasken fylt med drikke, sier kameraten Oskar Stubberud.

– De gjør det ikke bare her, de gjør det også oppå skap. De gjør det overalt, sier Sveia-Olsen.

Oskar Stubberud forteller at det har vært et tilfelle på skolen hvor en lampe har knust som følge av aktiviteten.

Utviklet i apper og konkurranser

Trenden har tatt av blant kjendiser og politikere også. Den danske politikeren Anders Samuelsen fikk mye oppmerksomhet da han la ut en video på sin facebookside med sin versjon av «Bottle Flip Challenge». Filmen har blitt sett over 400 000 ganger.

Fire ingeniørstudenter i USA lagde en spillapp ved navn «Bottle Flip 2k16». I følge The London Free Press ble den lastet ned hele tre millioner ganger bare den første måneden den var lansert.