«Betongbanen» får nytt dekke

DRAMMEN (NRK): Det er håp om at barn og voksne igjen vil spille fotball på kunstgressbanen på Marienlyst når den står klar i august.

Grå, livløs og stille ligger kunstgressbanen på Marienlyst-området i Drammen. Her kunne det yret av glade barn i fotballek, men alt man hører er et og annet frydefullt hyl som kommer fra utebadet litt lenger borte. Og kanskje er det ikke så rart at det ikke myldrer av barn, for banen er gammel og sliten. «Betongbanen» blir den kalt.

Banemester Tor Gundersen

Tor Gundersen tror mange gleder seg til å bruke det nye kunstgresset.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

– Det er brukerne her som har kalt den det. Banen har vært kjent for å være veldig hard. Mye sand og lite gummi, sier banemester Tor Gundersen.

Utslitt av kunstisen

Det er 13 år siden Marienlyst i Drammen fikk kunstgress til stor glede for breddefotballen.

Banen er nå utslitt av blant annet kunstisen som legges oppå om vinteren, og det har ført til at få vil bruke den. Nå er det derimot øynet nytt håp for den gamle banen.

– Nå er vi i gang. Nå kuttes banen opp i store ruller. Nesten 12500 kvadratmeter gammelt kunstgress skal bort, sier Gundersen.

Han innrømmer at han er spent på hvordan det nye underlaget kommer til å takle at banen islegges på vinterstid.

– Det får vi vel svar på i slutten av oktober, forteller Gundersen.

– Hvordan blir spillegleden når banen blir ny?

– Da er det ikke bare barn som vil spille her, da kommer nok mange til å ivre etter å være her, sier en fornøyd og spent banemester.

Målet er at det nye kunstgresset er på plass den 10. august.