– Vi er ingen bråkmakere

Lørdag føk supportere fra Mjøndalen og Vålerenga i tottene på hverandre. – Vi er ikke ute etter bråk, sier MIF-supporterne.

Jubel

FULL FEST: Da Mjøndalen rykket opp til eliteserien, slo supporterne seg løs, men de nekter for å være bråkmakere.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Mjøndalen har blitt omtalt som Askeladden som rykket opp fra 1. divisjon og som så langt i sesongen har overrasket flere med å vinne kamper mot de antatt beste lagene. Antall brune hjerter har økt i takt med lagets suksess, men lørdag kom oppslagene om at MIF-supportere hadde havnet i masseslagsmål med supportere fra Vålerenga.

Harald Mørk

Talsmann for Supporterklubben 3050, Harald Mørk.

Foto: privat

– Vi er ingen bråkmakere. Oppslagene i nettavisene var en overdrivelse. Det var supportere fra Vålerenga som ventet på oss i Oslo. Det ble drittslenging, og så var det noen som gikk på hverandre, sier talsmann for Supporterklubben 3050, Harald Mørk.

Han nekter for at det var klubbmedlemmer som var blant de hissigste og understreker at de har regler i supporterklubben om hvordan de skal oppføre seg.

– Ingen av de organiserte supportere er ute etter bråk. Følger man ikke reglene våre, blir man kastet ut av supporterklubben, sier Mørk.

– Måtte vel drikke seg til mot

Talsmann for Vålerengas supporterklubb, Klanen, sier at sammenstøtet rett og slett var fyllerør.

Vålerengasupportere

Supporterne for Vålerenga, Klanen, mener sammenstøtet med Mjøndalens supportere var fyllerør.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Det var vel noen som måtte drikke seg til mot for å møte selveste Vålerenga. Sånn er det når folk som ikke er vant til eliteseriekamper plutselig skal begynne å gå på dem, sier Erling Rostvåg.

– De får mene hva de vil. Vi har vært på kamp før, både i øverste divisjon og lenger ned, sier Mørk i supporterklubben til Mjøndalen.

– Vi visste at vi kom til å få en helt annen konkurranse på tribunen i eliteserien, men vi skal oppføre oss allikevel, sier Mørk.

– Stor forskjell på divisjonene

Også politiet bekrefter at det er et annet klima i eliteserien. I Søndre Buskerud politidistrikt jobber Bjørn Furuheim med sikkerheten rundt fotballkamper.

Bjørn Furuheim

Bjørn Furuheim har stor tillit til at Mjøndalens supportere ikke er ute etter bråk.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

– Kommer man i eliteserien, møter man lag med grupperinger som står for en noe negativ oppførsel på kamper. Dessverre har Vålerenga det, så forskjellen på eliteserien og 1. divisjon kan være stor.

Furuheim forteller at de jobber tett med supporterklubbene og bruker mye ressurser på å forebygge bråk.

– Hvorfor er du sikker på at Mjøndalens supportere er uskyldige?

– Jeg kjenner de aller fleste og vet at dette er folk som drar på kamp for å støtte laget sitt og ikke for å slåss, sier Furuheim.