NRK Meny
Normal

– Trenger mer kvalitet

Mjøndalen-trener Vegard Hansen sier mangel på kvalitet er en av årsakene til at laget nå må kjempe om plassen i eliteserien.

Vegard Hansen

TAP: Sandefjord - Mjøndalen (2-1). Mjøndalen-trener Vegard Hansen i eliteseriekampen mellom Sandefjord og Mjøndalen på Komplett Arena.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Vegard Hansen skryter av moralen til Mjøndalen, selv om de fredag kveld tapte i bunnoppgjøret mot Sandefjord. Samtidig sier han at de mangler kreativitet på laget.

Vegard Hansen

Vegard Hansen etter tapet mot Sandefjord fredag kveld.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Vi har vært ærlige på at vi kanskje trenger litt mer kvalitet inn. Offensivt er det litt fart og kreativitet som vi mangler, og det ønsker vi å få inn. Så får vi se om det hjelper oss, sier Hansen.

– Gjør så godt vi kan

Etter 2-1 tapet mot Sandefjord fredag kveld, er Mjøndalen fortsatt nest sist i eliteserien, kun fire poeng fra Sandefjord som ligger helt på bunn.

– Det er samme gamle leksa. Vi har ikke kvalitet nok, vi er ikke gode nok til å avgjøre de jevne kampene. Det er derfor vi er der vi er, sier Vegard Hansen.

– Vi gjør så godt vi kan hver gang vi. Jeg synes moralen og innsatsen til gutta er helt prima. Men vi er ikke verdens beste fotballspillere, og vi er ikke et lag som klarer å valse over lag i Tippeligaen og vinne med tre mål. Vi har kriga til oss noen få seiere, men det er altfor lenge siden, sier Hansen.

Bunnstrid

– Det ser ut som det kanskje blir de tre som rykka opp i fjor som nå må kjempe om å den ene kvalifiseringsplassen, sier Hansen.

Tromsø tapte for Vålerenga, og har nå like mange poeng som bruntrøyene.

Bruntrøyene tar imot Haugesund neste helg, samtidig som Sandefjord skal spille mot Tromsø.

– Det er mange kamper igjen, men sånn det ser ut nå er det de tre lagene som har beina godt planta nede i bånn, sier Hansen.