NRK Meny
Normal

– Tar lang tid å bearbeide

Kriseteamet i Ringerike har hjulpet de ni personene som overlevde den alvorlige ulykken på riksvei 7 i natt. Tre mennesker omkom.

Trafikkulykke, Sokna

Kriseteamet i Ringerike er fortsatt i beredskap for å hjelpe de berørte etter ulykken.

Foto: Ole Edvin Tangen

– Etter forholdene står det bra til med de ni. Tre av dem er hjemme igjen, mens de seks andre fortsatt er innlagt på sykehus, sier lederen for kriseteamet i Ringerike, kommunelege Karin Møller.

Tre personer omkom da en buss fra Firda billag kolliderte med et vogntog. Kort tid etter den første kollisjonen, kjørte et annet vogntog inn i det første. I alt var tolv personer involvert i ulykken.

Omfattende skader

Møller forteller at de som fortsatt ligger på sykehus har omfattende skader, selv om ingen er livstruende skadd.

Karin Møller

Kriseteamet har opprettet et samlingssted og pårørendemottak ved Comfort Ringerike hotell, sier kommunelege Karin Møller,

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

– De har vært utsatt for høy energi og har fått bruddskader og blødninger. Skadene kan være livstruende, men det ser ut som det går bra med dem, sier Møller.

– Hva har de selv fortalt om ulykken?

– Det er begrenset hvor mye de har fortalt til helsepersonellet. Vi har konsentrert oss om å redde liv. Samtidig er de samtalene vi har hatt fortrolige. Men det som går igjen er at det har vært en voldsom opplevelse. De trenger tid til å bearbeide og håndtere inntrykkene, sier Møller.

Kriseteamet i Ringerike vil være i beredskap den nærmeste tiden, dersom noen av de berørte har behov for å snakke med dem. I tillegg vil de som var involvert i ulykken bli fulgt opp i sine hjemkommuner.