– Stort å spise rakfisk for første gang

Verdens beste matblogger er bak luke nummer 7.

Nevada Berg, julekalender

Hun ble i høst kåret til årets blogger av Saveur Magazine i USA. Fra Veggli i Rollag blogger amerikanske Nevada Berg om norsk mat.

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

Det har vært mange virkelige spennende øyeblikk i år. Det største var å vinne pris i New York for årets beste blogg i år, og for beste nykommer. Utenom det har det gjort stort inntrykk å spise rakfisk for første gang. Det var flott, faktisk.

Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?

Det har vært så mange ganger hvor lokalsamfunnet har ønsket meg velkommen med åpne armer. Dessuten har det vært mange fine øyeblikk med vennene mine og familien min.

Hvordan feirer du jul?

Det har vært forskjellig hvert år, det kommer an på hvor vi har bodd. I Norge har vi alltid fulgt min manns tradisjoner. Han er fra Bergen. Så det er vanligvis pinnekjøtt på julaften, og vi tilbringer tid med familien, har gaver og lys.

Hva skal du lese i jula?

Sikkert enda en kokebok. Bortsett fra det tror jeg jeg skal gå gjennom boklista og velge ut noe som ikke har noe som helst med mat å gjøre. For å være ærlig har jeg ikke fått lest noe annet enn om mat i det siste.

Det har gjort stort inntrykk å spise rakfisk for første gang. Det var flott, faktisk.

Og nå over til noe annet: Hvordan syns du Donald Trump bør lede USA?

Jeg tror han må lede på en måte som er samlende for oss alle. Jeg ble overrasket da han vant, jeg trodde ikke det skulle skje. Men som land må vi oppmuntre lederne våre og samtidig holde dem ansvarlig for handlingene sine og det de gjør. Jeg har håp for fremtiden vår og håper det ordner seg.

Helt til slutt: Hvis du var statsminister i Norge for en dag, hva ville du gjort?

Jeg ville reist så mye jeg kunne og møtt forskjellige nordmenn, fått snakket med alle og hørt historiene deres. Jeg tror det hadde lært meg mye.

Hvem skjuler seg bak luke nummer 8 i julekalenderen?

Tidligere fotballspiller. Mellom 1987 og 2000 spilte han 53 kamper og scoret 11 mål for det norske landslaget.