NRK Meny
Normal

– Springsteen, kan du signere pappas arm?

Leder i Buskerudbyen, Rolf-Helge Grønås fikk hjelp av datteren sin da Bruce Springsteen signerte armen hans under konserten på Ullevål stadion i sommer. Signeringen er nå foreviget som tatovering.

Bruce Springsteen signerte armen til Rolf-Helge Grønås

Rolf-Helge Grønås viser stolt fram armen som Bruce Springsteen signerte under konserten på Ullevål stadion i sommer. Datteren Kristina Sand fikk ideen om å lage en plakat for å få superstjernes oppmerksomhet, slik at faren kunne få en tatovering.

Foto: Privat

– Egentlig så husker jeg ikke selve seansen. Jeg husker at han tok tusjen, og så husker jeg ikke mer. Jeg stod og gråt sammen med datteren min etterpå. Sånn er det å være blodfan, forteller Rolf-Helge Grønås og ler.

I sommer tok Grønås, som er daglig leder i Buskerudbyen, sin første tatovering.

– Jeg fikk Bruce Springsteen, min store helt til å signere armen min under konserten på Ullevål 29. juni, forteller han.

Datteren tok affære

Rolf-Helge Grønås blir tatovert

Rolf-Helge Grønås blir tatovert i Oslo, dagen etter konserten da Springsteen signerte armen hans.

Foto: Kristina Sand

Det var datteren hans, Kristina, som fikk idéen. På konsertene er det vanlig at folk stiller opp med plakater med musikkønsker. Så Kristina lagde en stor plakat, der hun ba Springsteen om å signere farens arm, slik at han kunne få en tatovering med rockestjernens underskrift. Dagen etter konserten dro han og datteren til en tatovør i Oslo, og fikk tatovert den med dato.

Hellig tusj

Det hele var nøye planlagt på forhånd, forteller Grønås. Han og datteren hadde overnattet foran Ullevål stadion fra dagen før, og hadde derfor sikret seg plass helt foran scenen.

Bruce Springsteen spiller på konsert

Rolf-Helge Grønås rocker med den signerte armen mot helten sin, Bruce Springsteen.

Foto: Solveig Torgersen

– Vi snakket med mange før vi gikk inn. Folk lo fælt av oss og ingen trodde at det vil gå. Vi hadde også mistet troen, men under nest siste ordinære låt, «Tenth avenue freeze out», så kommer han frem og så ser han på plakaten. Kristina rekker frem tusjen, men oppdager med en gang at hun hadde glemt å ta av toppen. Den biter Springsteen av, før han signerer armen min.

– Det var en helt vanvittig følelse. Jeg ble helt blant omgivelsene. Tusjen er kanonisert, og erklært hellig, sier han.

Grønås synes tatoveringen er helt suveren, og blir blank i øynene når han forteller om den. 60-åringen er en dedikert fan, og han har vært på alle konsertene som Springsteen har hatt i Norge.

Bruce Springsteen-tatovering

Bruce Springsteen-tatoveringen til Grønås med dato fra konserten.

Foto: Chetan Rastogi / NRK