NRK Meny
Normal

– Overhodet ikke bekymret

Ordfører Tore Opdal Hansen i Drammen tror ikke det nye sykehuset blir for lite, selv om det nå må kuttes 2 milliarder kroner fra kostnadsrammene.

Tore Opdal Hansen

TAR DET MED RO: Drammens ordfører Tore Opdal Hansen sier han ikke tror de reduserte kostnadsrammene er noe å bekymre seg for.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

– Jeg tror ikke det nye sykehuset blir for lite, men jeg kommer til å følge godt med på utviklingen.

Det sier ordfører Tore Opdal Hansen i Drammen etter at han ble orientert om den nye kostnadsrammen for det nye sykehuset på Brakerøya.

– Det er flere ting som enda ikke er fastsatt som kan få konsekvenser for det endelige budsjettet, sier han.

Ny stråleavdeling

Det er spesielt usikkerhet rundt den nye stråleavdelingen som Helse Sør-Øst skal plassere. Hvis ikke Drammen sykehus får avdelingen kan sykehuset se helt annerledes ut enn planlagt.

– Vi håper på å få avdelingen noe som også vil påvirke budsjettet, men selvfølgelig skal Drammen få et nytt og flott sykehus som skal betjene 600 000 mennesker, sier han.

De ansatte er bekymret

Tillitsvalgte i Vestre Viken Helseforetak er bekymret etter at det ble kjent at det nye sykehuset i Drammen må kutte kostnadsrammen med drøyt to milliarder kroner.

Jan-Henrik Opsahl

REDD FOR KONSEKVENSENE: Jan-Henrik Opsahl i Legeforeningen frykter at kuttet skal gå ut over pasientene.

Foto: Kim Holtan / NRK

– Jeg tror vi er i ferd med å gjøre den samme feilen som i tidligere sykehusutbygginger. Vi bygger noe som er utilstrekkelig og for lite allerede før det er ferdig, sier foretakstillitsvalgt i Legeforeningen, Jan-Henrik Opsahl.

Det opprinnelige forslaget skulle koste 10,2 milliarder kroner, i tillegg til kjøp av tomta på Brakerøya. Bygget skulle da være på nesten 150.000 kvadratmeter, med rundt 645 rom.

I juli satte Helse Sør-Øst ned kostnadsrammen til 8 milliarder kroner, altså 2 milliarder mindre enn planlagt.

– Vi hadde skåret ned så mye vi mente var forsvarlig, og så kommer dette kuttet i tillegg. Det er ganske kritisk, sier Opsahl.