NRK Meny
Normal

– Nå får han sjansen, nå må han levere

Bjørn Petter Ingebretsen stiller krav til Thomas Sørum. Spissen svarte med scoring.

Thomas Sørum

Thomas Sørum har for det meste startet på benken under Bjørn Petter Ingebretsen. Nå får han sjansen som spiss.

Foto: Jan Kåre Ness, Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Etter at belgiske Marvin Ogunjimi pådro seg en skade som gjør at han mister resten av sesongen, tyder det meste på at Thomas Sørum blir Strømsgodsets førstevalg på topp.

Marvin Ogunjimi

Marvin Ogunjimi røyk korsbåndet i bortekampen mot FK Partizani.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Da han fikk sjansen fra start, i bortekampen mot tsjekkiske Mlada Boleslav, svarte spilleren fra Lier med å score mål. Treneren forventer mer av det samme.

– Vi er lei oss for at Marvin er ute. Hele sesongen har det vært sånn at vi har fire spisser, nå må de andre også begynne å levere, sier Bjørn Petter Ingebretsen og legger til:

– Nå får Thomas Sørum sjansen. Han må levere nå. Alle i Godset vet at han er god bare han får tillit. Han er en spiller vi har troen på.

– Ønsker dette over alt i verden

Ingebretsen understreker at det er lite Sørum har mer lyst til enn å prestere for Strømsgodset.

– Han har veldig lyst. Han er Lier-gutt og ønsker dette her over alt i verden. Nå fikk Marvin spille nesten alle kampene, så det kan ta litt tid før Thomas er klar. Men jeg er helt sikker på at han kommer til å levere etter hvert, sier treneren.

Bjørn Petter Ingebretsen

Ingebretsen mener det er på tide at resten av spissene i troppen begynner å levere.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Ifølge «BP» handler det mye om det å ha tillit for spisser. Da Marvin Ogunjimi fikk det, leverte han fem mål på de fire kampene før han ble skadet. Nå håper man på samme løft for Sørum, selv om man må gi han litt andre arbeidsoppgaver enn det Ogunjimi hadde.

– Han klarer ikke å være førsteforsvarer på samme måte som Marvin, men da må vi gjøre hans oppgaver tydeligere på en annen måte. Marvin kunne løpe overalt. Thomas er kanskje smartere og da må vi benytte han på den måten, sier Ingebretsen.

Han skryter av sitt nye førstevalg på topp, og sier at laget ønsker å benytte seg av Sørums egenskaper innenfor 16-meteren.

– Han er en som kan lese spillet og være til stede der det skjer. Han kan ligge der og lukte på sjansene, sier Ingebretsen.