– Må ikke bli et blaff i kampen mot mobbing

Rektor ved Gulskogen skole frykter at fakkeltog mot mobbing bare blir et blaff. I kveld arrangeres det nok et fakkeltog, blant annet i hans kommune.

Fakkeltog mot mobbing i Oslo

Her fra fakkeltoget i Oslo som på søndag samlet flere tusen mot mobbing.

Foto: Frerik Lauritzen

Inspirert av søndagens fakkeltog mot mobbing i Oslo samles også folk i Drammen for å gå i fakkeltog mot mobbing kl. 18.30 onsdag kveld.

Rektor Thomas Larsen Sola skal selv gå i fakkeltoget.

– Jeg ser fram til å kunne markere at vi står sammen om arbeid mot mobbing. Både vi som er foreldre og vi som jobber på skolen, sier Sola.

Les også:

Vil smi mens jernet er varmt

Men rektoren håper ikke det bare blir et blaff i kampen mot mobbing, og understreker at arbeidet starter etter faklene er slukket.

Thomas Larsen Sola

Thomas Larsen Sola ser muligheten til å samarbeide enda tettere med foreldre i kampen mot mobbing.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

– Mobbing har vært mye omtalt i mediene i det siste, og det har kommet fram sterke historier som har berørt oss alle. Og det engasjementet vi opplever nå ønsker FAU og skolen å bruke til noe positivt.

Rektoren vil derfor smi mens jernet er varmt, og arrangerer nå ekstra foreldremøter på alle trinn om mobbing.

–– Det tenker vi at dette er noe vi som skolen kan gjøre. Møtet mellom oss og foreldrene kan skape noe positivt i forlengelsen av engasjementet vi har opplevd i det siste, sier Sola.

Det er ventet at flere hundre mennesker vil gå i fakkeltog klokken 18.30 fra Strømsø til Bragernes torg, for å vise sin avsky mot mobbing.

Det er Kristin Nordahl som står bak fakkeltoget som skal gå onsdag kveld fra Drammen sentrum.