– Martin Kolberg presset kommunetopper i politisak

Ifølge Drammens Tidende skal både rådmannen og kommuneadvokaten i Lier kommune følt seg presset av Martin Kolberg (Ap) da hans stedatter ble anmeldt for bedrageri av kommunen.

Martin Kolberg

Martin Kolberg innrømmer overfor Drammens Tidende at han tok kontakt med kommunetopper i Lier, men avviser at det var snakk om press.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Da stortingsrepresentant Martin Kolbergs stedatter i mars 2010 ble anmeldt for bedrageri av Lier kommune, ringte han rådmannen i Lier og grep personlig inn overfor kommunetoppene som stod for anmeldelsen, skriver Drammens Tidende.

Rådmann Hans-Petter Christensen syntes at samtalen var så spesiell at han noterte seg både dato og klokkeslett.

– Sa han ikke var til å skubbe på

– Martin Kolberg truet med å anmelde kommunen for falsk anmeldelse, og at hans advokater ville be om innsyn i saken, forteller Christensen til avisen.

Christensen sier han følte seg irettesatt av den mektige Ap-veteranen i løpet av telefonsamtalen.

– Kolberg sa han ikke var til å skubbe seg på. Det gjorde meg mektig irritert, sier han.

Innrømmer å ha ringt

Det skal være kjent i Lier kommune at Kolberg kan ringe for å ordne opp på vegne av familien, og han selv innrømmer å ha tatt noen telefoner i forbindelse med anmeldelsen av stedatteren, men vil ikke si til hvem.

– Jeg vil ikke identifisere noen jeg har snakket med fordi det er en privatsak. Men jeg oppfattet dem som de riktige personene å konferere med om disse tingene for halvannet år siden, sier Kolberg til Drammens Tidende.

Også kommuneadvokaten i Lier ble kontaktet av Kolberg om anmeldelsen.

– Han var tydelig sint og sto tett oppi ansiktet på meg. Det virket som han hadde planlagt hva han skulle si, mens jeg var helt uforberedt, sier kommuneadvokat Anneke Borgli.

Tar ikke selvkritikk

Kolberg selv tar ingen selvkritikk for måten han gikk frem da datteren ble anmeldt.

– Jeg har også en legitim og demokratisk rett til å engasjere meg i saker som gjelder min familie, og den retten kommer jeg til å fortsette å bruke, sier han.

– Jeg er innbygger i Lier og når det er ett eller annet, så må jeg kunne snakke med ansatte i kommunen uten at det er å betrakte som noen form for utidig opptreden.

Saken mot Martin Kolbergs stedatter ble først henlagt av det lokale politiet, men statsadvokaten har beordret ny etterforskning.