Normal

– Klipper meg hvis vi rykker opp

Trener i Mjøndalen, Vegard Hansen, lar lokkene falle hvis laget rykker opp til eliteserien. På søndag møter de Brann til den første av to dueller.

Vegard Hansen

Frisøren får frie tøyler dersom Mjøndalen rykker opp til eliteserien.

Foto: Tove Bø / NRK

Utfordringen har treneren fått av frisøren som klipper Mjøndalen på hjemmebane. Tidlig i sesongen sa hun at dersom de rykker opp ville hun klippe håret hans.

– Det var greit å akseptere utfordringen for et mulig opprykk var jo langt unna. Og det er jo grenser for hvor ille sveisen kan bli, sier Hansen.

– Utrolig sterkt å vinne

Det er niende sesongen for Hansen som trener i Mjøndalen, men det er få øyeblikk som topper overtidsscoringen mot Bærum.

Vegard Hansen jubler for seier mot Bærum

Vegard Hansen (t.h.) kunne juble for seier mot Bærum lørdag. Nå venter Brann.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Dette er det største jeg har opplevd i Mjøndalen, og kanskje det største jeg har opplevd i hele karrieren min totalt sett. Det var utrolig sterkt å vinne foran et fullsatt stadion.

Mjøndalen knuste Bærum 4–1 etter ekstraomganger og er klare for eliteseriekvalifisering mot Brann.

– Jeg har ikke opplevd noe særlig mer dramatisk enn dette, og når det endte som det gjorde var det fantastisk gøy. Jeg begynte nesten å miste troa når vi kom på overtid der, men det gikk heldigvis, sier Hansen.

Beste sesong på 22 år

– Blir du skuffa hvis dere ikke rykker opp?

– Vi håper å få et godt resultat i Bergen, slik at vi kan gi hjemmepublikummet en opplevelse av spenning. Får vi det, og det er marginer som gjør at vi ikke rykker opp, er det utrolig skuffende. Men når vi tenker tilbake på sesongen er vi uansett utrolig fornøyde, sier Hansen.

– Vi har ikke endt så høyt på 22 år i klubben, og vi har hatt en god utvikling hvor vi hele tiden har nærmet oss eliteserien. Vi kommer til å rykke opp før eller siden, sier Hansen.

Mjøndalen vant over Brann da de møttes forrige gang under cupen i fjor.

– Klarer dere å gjenta den bragden i år?

– Den gangen var det få tilskuere på tribunen, og Brann hadde nok litt for lave skuldre. Men det er en ekstremt viktig kamp for dem nå, der de har alt å tape, og vil nok gi på enda mer. Det blir knalltøft, men vi er vonde å slå, vi har bra ryggrad og vilje og er i god form, sier Hansen.

Har kapret plassen før

Mjøndalen har lenge kjempet om opprykk til eliteserien, og det er tredje året på rad dere spiller kvalifisering for eliteserien. Men i år er første gang de spiller mot laget som ble tredje sist i eliteserien.

Søndag 23. november og onsdag 26. november får Mjøndalen sjansen til å bryne seg mot Brann i siste kvalifiseringsrunde om eliteseriespill.

– Med tanke på at du kanskje må kvitte deg med lokkene, blir du litt letta hvis dere ikke vinner mot Brann?

– Overhodet ikke. Vi har ett mål for disse to kampene og det er å rykke opp, avslutter Hansen.

Sist gang Brann rykket ned fra den øverste divisjonen i Norge, var det Mjøndalen som sendte dem ned. Se video her fra 1985.

Se bildene fra da Brann tapte mot Mjøndalen i 1985 - og rykker ned til 2. divisjon.