– Kan dukke opp flere mistenkelige saker

Etter pågripelsene av byggesaksbehandlerne som er siktet for grov korrupsjon, har Drammen kommune oversendt flere saker til politiet. Den korrupsjonssiktede kvinnen har godtatt to nye uker i varetekt.

Kommuneansatt etterforskes for korrupsjon

Den kvinnelige saksbehandleren ble pågrepet og varetektsfengslet etter måneder med politietterforskning.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

Drammen kommune har etter pågripelsene av de to korrupsjonssiktede saksbehandlerne oversendt flere saker til politiet. Det bekrefter byplansjef Hilde Haslum til NRK.

– Det er byggesaker med noe uregelmessigheter, sier Haslum.

Hun ønsker ikke å kommentere om nye utbyggere eller tiltakshavere er involvert i disse sakene. Fortsatt går byggesaksavdelingen gjennom tidligere godkjente saker.

– Er snakk om tre-fire nye saker

Byplansjefen vil ikke utelukke at det kan dukke opp flere mistenkelige saker i kjølvannet av korrupsjonsavsløringene.

– Det vil ta litt tid før vi er sikre på at vi er til bunns i dette, sier Haslum.

Ole Johan Brett, leder for økokrimavsnittet i Drammen, bekrefter at politiet har fått oversendt flere saker fra Drammen kommune som må gjennomgås. Han sier det er snakk om nye byggesaker de to siktede saksbehandlerne har hatt befatning med.

Ole Johan Brett

Ole Johan Brett, leder for økokrimavsnittet i Drammen.

Foto: Politiet

– Det er snakk om tre-fire nye saker som kommunen skal utrede ytterligere.

Om dette omhandler nye tiltakshavere, kan ikke Brett utelukke. I alt er fem utbyggere siktet for grov korrupsjon.

To nye uker i varetekt

Den korrupsjonssiktede kvinnen ble varetektsfengslet i fire uker 15. januar, samme dag som hun ble pågrepet. Fredag skulle hun ha møtt til fengslingsmøte, men politiet ber nå om at dette ordnes som en såkalt kontorforretning, etter at kvinnen allerede har samtykket til to nye uker i varetekt med brev- og besøksforbud.

Hans Lyder Haare

Hans Lyder Haare, politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt i Drammen.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– Vi mener det er fare for at hun kan påvirke vitner og ødelegge bevis dersom hun slipper ut. Vi ønsker ikke at hun fra fengselet skal kunne kommunisere med andre involverte i saken, sier politiadvokat Hans Lyder Haare.

Kvinnen skal ha mottatt flere hundre tusen kroner fra utbyggere i Drammen. En mannlig kollega er også siktet for grov korrupsjon.

Trenger mer tid

– Det tar tid å gjennomføre avhør av alle tiltakshavere og vi trenger derfor flere uker til. Dessuten skulle kvinnen uansett inn til soning av en dom for dagpengesvindel, sier Haare.

Når det gjelder videre varetektsfengsling av den mannlige saksbehandleren, er det ikke tatt noen avgjørelse, forteller politiadvokaten.

– Fengslingen går ut neste torsdag, så dette må vi se på til uken, avslutter Haare.