NRK Meny
Normal

– Kan bli som en gaselle møter en grevling

Glassverket-treneren legger alt presset på Larvik før den avgjørende sluttspillfinalen.

Kenneth Gabrielsen, Monica Iversen og Ole Gustav Gjekstad

Kenneth Gabrielsen (t.v.) sammen med Glassverket-spiller Monica Iversen og Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad på årets Kick Off i eliteserien i håndball. Onsdag kveld møtes alle tre igjen i den siste sluttspillfinalen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Vi har ingenting å tape. Nå er det Larvik som må prestere, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen til klubbens nettsider.

Etter den første kampen i Drammenshallen ligger Glassverket kun ett mål bak Larvik. Det resultatet tror treneren at vestfoldingene er ute etter å revansjere i kveld. Han understreker at han er klar over styrkene til motstanderen.

– Hadde vi møtt et hvilket som helst annet lag i Norge hadde vi ikke vært fornøyd med annet enn seier. Men vi vet vi møter et av verdens beste håndballag, som mest sannsynlig kommer til å slå hardt tilbake, forklarer Gabrielsen og legger til:

– Det er såpass forskjell at dette kan bli som en gaselle møter en grevling.

Alt er mulig

Veronica Kristiansen

Sluttspillfinalen blir Veronica Kristiansens siste kamp for Glassverket. Fra neste sesong er hun utenlandsproff.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Glassverket tapte begge seriekampene mot Larvik, men var mye nærmere serie- og cupmesteren i den første finalen som endte 28–27.

– Vi får knyte shortsen godt fast og prøve å henge på. De vil nok forsøke å løpe og takle oss i senk, sier Gabrielsen.

For lagets kanskje største profil, Veronica Kristiansen, blir dette siste kamp i Glassverket-drakten. Hun spiller neste sesong for danske Midtjylland.

– Det blir tøft, men ikke umulig. Larvik har nok mer respekt for oss nå enn da de kom til Drammenshallen, sier Kristiansen til hjemmesiden.

Selv om Gabrielsen har respekt for motstanderen, har han ikke helt avskrevet sitt lags muligheter.

– Alt er mulig med riktig innsats og innstilling. Det vet både Larvik og Glassverket, sier Gabrielsen, før han legger til:

– Men man kan telle landskamper, medaljer eller hva du vil – vi møter flaggskipet i norsk håndball gjennom 15–20 år. Vi har klådd på en av Europas beste lag for en uke siden, og jeg blir overrasket over om de finner seg i det, avslutter han.

I kvinnefinalen er det best av to kamper, slik at målene fra begge kamper legges sammen.