– Jeg syns folk skal gå på pub igjen

Stein Torleif Bjella er mannen bak luke nummer 3.

Stein Torleif Bjella julekalender

Musiker og låtskriver Stein Torleif Bjella har vunnet en rekke priser for sine låter. Han ville stelt i stand en stor, felles fest for alle dersom han hadde ledet Norge for en dag.

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

Det er mange ting. Det har vært personlige sterke inntrykk, og det har vært samfunnsendringer som har gjort inntrykk, som valget i USA og mine egne plateutgivelser.

Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?

Døtrene mine driver på med litt idrett og musikk og syns det er veldig moro. Så det må ha vært som at de har mestret kontrabass eller klart et avansert dressurprogram.

Hvordan feirer du jul?

Det blir sammen med mine i Ål. Det er litt avhengig av hvem som er på besøk, men vi spiser ribbe, det er standard julemat.

Hva skal du lese i jula?

Jeg har ganske mange bøker liggende som jeg ikke har fått lest. Jeg tenkte jeg skulle lese «Arbeidsnever» av Jan Kristoffer Dale, Jens Johanssons «Et godt liv», Vigdis Hjorts «Arv og miljø» og Åsne Seierstads «To søstre». Det ligger en bunke der, det spørs om jeg rekker over alt.

Jeg syns folk skal gå på pub igjen og prate med hverandre.

Og nå over til noe annet: Hvordan syns du Donald Trump bør lede USA?

Jeg er ikke politiker, men jeg håper han gjør det respektfullt, og ikke minst at han tar bærekraftige, langsiktige avgjørelser. Nå hørtes jeg jo ut som en politiker.

Og helt til slutt: Hvis du var statsminister i Norge for en dag, hva ville du gjort?

Jeg ville laget til en stor, felles fest for alle som er i Norge akkurat nå. Jeg syns folk skal gå på pub igjen og prate med hverandre, ansikt til ansikt. Møtes og ha det hyggelig sammen. Da tror jeg mye er gjort.

Hvem skjuler seg bak luke nummer 4 i julekalenderen?

Konsernsjef fra Uvdal. 56 år gammel. Selskapet han leder, startet i høst å selge sine resterende aksjer i et russisk teleselskap som har vært etterforsket for korrupsjon.