NRK Meny
Normal

– Jeg støtter han 100 prosent

Hoppsjef Clas Brede Bråthen hyller Anders Jacobsens karriere.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen mener hoppukeseieren i 06/07 er den største prestasjonen i Jacobsens karriere.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er alltid litt spesielt og vemodig når en du kjenner godt velger å avslutte en epoke i livet. Jeg pratet med Anders og fikk forklaringen hans på det. Jeg støtter han 100 prosent i valget han har gjort, sier Clas Brede Bråthen.

I dag ble det kjent at skihopper Anders Jacobsen fra Haugsbygd legger opp. Avgjørelsen ble tatt på ferie:

Anders Jacobsen - Normalbakke Falun

Anders Jacobsen sier han har beholdt en hoppdress, slik at han kan leke litt i bakken.

Foto: Morten W Røkeberg / NRK

– Jeg ventet med å tenke for mye på det til sesongen var over. Så reiste jeg på påskeferie for å få sesongen litt på avstand. Og det var nok i løpet av skiturene der at jeg bestemte meg, sier Jacobsen.

– Et fantastisk forbilde

Hoppsjefen mener Jacobsen har en helt spesiell plass i hjertene til hoppublikummet.

– Han har hatt en innholdsrik karriere. Han gir seg, som en av få hoppere, mens han fortsatt er på topp, sier Bråthen og legger til:

– Han har gitt de som følger med hoppsporten mange uforglemmelige øyeblikk. Han har skapt seg en helt spesiell plass i norske idrettshjerter. Han har vært et fantastisk forbilde og han har bidratt positivt i større grad enn de fleste får sjansen til i sin idrett.

Bråten har fulgt Jacobsen hele veien på landslaget og kjenner hopperen godt. Han ble derfor ikke overrasket da han fikk en telefon fra Ringerike.

– Jeg tenkte mitt da han vant i Garmisch. Jeg vet hvor mye han hadde kjempet for å komme tilbake dit. Det ble toppet med VM-medalje av edleste valør i Falun. Jeg kjenner Anders som en ekstrem vinnerskalle som hater å tape, mer enn de aller fleste. Så jeg tenkte at det kunne skje at han legger opp.

Kom inn som Askeladden

Anders Jacobsen i Innsbruck 2007

Jacobsen vant det tredje rennet i hoppuka i Innsbruck i 2007.

Foto: DANIEL MAURER / AP

Jacobsen har stått for flere store idrettsøyeblikk. Blant annet har han medaljer fra både OL og VM. Men hoppsjefen svarer raskt når han får spørsmål om hva som er den største prestasjonen.

– Det er uten tvil hoppuka 06/07 hvor han kommer inn som en Espen Askeladd i norsk hoppsport. Ingen hadde hørt om Anders Jacobsen før desember 2006. Og i januar 2007 så hadde en hel hoppverden blitt trollbundet av det han fikk til, sier Bråthen og legger til:

– Det er et eventyr som selv Asbjørnsen og Moe skulle få slite med å skrive bedre.