NRK Meny
Normal

– Jeg har ikke drept ham

DRAMMEN (NRK): Tiltalte i Tranbysaken er krystallklar på at hun ikke har drept ektemannen. Forsvarets teori er selvdrap.

Anders Westeng

Anders Westeng er forsvarer for den tiltalte kvinnen (53).

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

Forsvarer Anders Westeng presenterte i Drammen tingrett tirsdag et alternativ til aktoratets drapsteori, nemlig det han kaller "selvdrapsteorien".

Han varsler at de kommer til å legge vekt på at Per Gunnar Asheim kan ha tatt sitt eget liv.

– Vi skal hindre justismord

– Retten må jobbe sammen for å få fram sannheten slik at vi finner ut hva som skjedde med Per Gunnar Asheim. Vi skal hindre et justismord, sa Westeng.

– Det er lite sannsynlig at brannen var en ulykke eller et drap med en alternativ gjerningsmann. Hypotesen vår er derfor at Asheim selv parkerte konas BMW på parkeringsplassen på Tranby, inntok alkohol og ulike medikamenter før han tente på bilen, fortsatte han.

I dagene før dødsfallet var ikke Asheim hjemme i parets bolig. Selvdrapsteorien innebærer at Asheim på dette tidspunktet tok seg inn i huset mens familien sov.

– Her gjorde han flere innretninger for å få det til å se ut som at dødsfallet var et drap.

Viktige bevis

Aktoratet la tidligere i rettssaken vekt på tre bevis som de vil komme tilbake til. Det er en avrevet, rosa herreskjorte som ble funnet i en kattedo i garasjen, en drikkeflaske og en kaffekvern fra kjøkkenet. Dette er politiets viktigste bevis og som kan felle drapstiltalte.

Forsvaret vil derimot legge vekt på at dette er bevis som Asheim selv kan ha arrangert.

Rettssaken går i Drammen tingrett og skal vare i seks uker.

Aktor og forsvarer er nå ferdige med sine innledningsforedrag. Det neste som skal skje er vitneforklaringer av parets barn.