NRK Meny
Normal

– Jeg har en rar formkurve

FALUN (NRK): Anders Jacobsen mener prestasjonene er ustabile, men avfeier ikke egne medaljesjanser i normalbakken.

Anders Jacobsen - Normalbakke Falun

Anders Jacobsen må i dag jobbe mot alle rutiner og alle andre hopp han har gjort. Det eneste rennet i normalbakke denne sesongen er i VM.

Foto: Morten W Røkeberg / NRK

Anders Jacobsen var godt fornøyd med å komme i gang med mesterskapet, selv om han mener hoppet i kvalifiseringen ikke var mye å skrive hjem om.

– Hoppet er greit, det er innafor. Men hadde det vært konkurranse, så hadde jeg jo vært nummer 15 etter første omgang. Og det er jo ikke det man skal i et VM. Her er det kun tre plasser som gjelder, sier Jacobsen og legger til:

– Min oppgave er å bruke litt lengre tid på hoppkanten og få lagt ned mer kraft. Ikke eksplodere, men ha et langt skyv. Det går det an å gjøre noe med.

Legger plan med trenerne

Han har vært kritisk til at det fortsatt hoppes i normalbakken i et VM. Denne sesongen er VM i Falun den eneste gangen de beste hopperne i verden er i aksjon i en så liten bakke. Jacobsen forteller at han under lørdagens konkurranse må jobbe mot instinktene.

– Man jobber mot alle rutiner man har og alle hopp man har gjort. Man må jobbe med høy spenning, for det blir det nødvendigvis i en VM-konkurranse. Men det er absolutt mulig å få til.

Han bruker tiden til å gå igjennom hopp på video og snakke med trenerne. Deretter skal han legge sin egen plan inn mot rennet. Og der tør han ikke avskrive seg selv fra medaljekampen.

– Bør folk glede seg til å se Anders Jacobsen i rennet?

– Jeg syntes i hvert fall de bør følge med, for jeg har en rar formkurve. Så det kan hende den treffer, avslutter Jacobsen.

Starter 16.30.