NRK Meny
Normal

– Jeg er blitt en mer sikker person

Emilie «Voe» Nereng er bak luke nummer 5.

Emilie Nereng, julekalender

Hun ble Norges mest leste blogger som 13-åring. Nå har bloggeren fra Hønefoss blitt 21 år gammel, fått seg samboer og kunne ikke tenkt seg noe bedre.

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

Det må være å få kjæreste og samboer. Samboerlivet er veldig nytt for meg og har påvirket alle deler av livet mitt. Man bor med en annen person og må ta hensyn til en annen person, men det er bare så utrolig hyggelig. Jeg er blitt en mer sikker person og har mye mer trygghet inni meg nå enn da jeg bodde alene i tre måneder. Det var ikke særlig hyggelig, jeg savnet noen å komme hjem til.

Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?

Det er noe som kjæresten gjorde, da. Han er veldig støttende og fin. Bursdagen han lagde for meg i november, da kom han inn på morgenen og hadde ordnet skikkelig. Han hadde kjøpt favorittiskremen min, lagd frokost og blåst opp ballonger og laget en sang til meg. Så det er det fineste noen har gjort for meg.

Hvordan feirer du jul?

Foreldrene mine er dessverre skilt, så jeg feirer annenhver jul med mamma og pappa, og i år er det med pappa. Det blir første jul med bare pappa, så det blir spennende å se hvordan det blir. Det blir nok ribbe, medisterkaker og pølser, det er veldig standard i vår familie. Jeg tror ikke det blir julenisse i år, men jeg er egentlig litt vant til det, så det kan jo hende pappa tar på seg kostyme for å gjøre litt stas.

Hva skal du lese i jula?

Jeg har ikke tradisjon for å lese så mye. Jeg blogger hver eneste dag, så det jeg gjør for å slappe av, er å lese kokebøker. Jeg syns det er sinnssykt hyggelig å lese kokebøker, og jeg har fått mange til bursdagen min som jeg ikke har fått lest ordentlig i. Så det tror jeg blir min litteratur.

Jeg syns han er helt forkastelig. Grusom fyr. Jeg heiet veldig på Hillary.

Og nå over til noe annet: Hvordan syns du Donald Trump bør lede USA?

Det eneste man kan håpe på er at han gjør det med stor ydmykhet når det kommer til det ansvaret han nå har fått.

Hvordan reagerte du på nyheten? Jeg syns det var helt grusomt. Virkelig. Jeg syns han er helt forkastelig. Grusom fyr. Jeg heiet veldig på Hillary. Så det var ikke noe gøy, jeg kjenner at jeg er litt usikker på hvordan fremtiden vil bli.

Og helt til slutt: Hvis du var statsminister i Norge for en dag, hva ville du gjort?

Subsidiert blogging! Nei, da. Jeg ville gjort kollektivtransport veldig mye billigere, og så ville jeg fjernet statlig støtte til pelsdyrnæringen og heller brukt pengene på gamlehjemmene våre og gjort de ekstra hyggelige.

Hvem skjuler seg bak luke nummer 6 i julekalenderen?

Han har vunnet både Farmen og Skal vi danse.