NRK Meny
Normal

– Helt ureglementert

Politiet vet fortsatt ikke hvem som eier sprengstoffet som ble funnet i en veigrøft ved fylkesvei 40 mellom Svene og Kongsberg.

Bombegruppa er i Numedal

– Det er ei lunte og noen greier som ligger delvis skjult under ei bøtte, sa operasjonsleder Marianne Mørk ved Søndre Buskerud politidistrikt kort tid etter funnet.

Foto: Vegard M. Aas

– Det er så langt ingen som har meldt seg som eier av sprengstoffet, sier politiførstebetjent ved Kongsberg politistasjon, Einar Sandven.

Sprengstoffet ble funnet noen hundre meter nord for Jondalskrysset søndag ettermiddag. Fylkesvei 40 mellom Svene og Kongsberg var stengt i begge retninger i flere timer etter funnet.

Oslopolitiets bombegruppe tok med seg de fire kiloene med sprengstoff.

– Vi venter på svar fra bombegruppa som har tatt med seg sprengstoffet som ble funnet.Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger derfra, forklarer Sandven.

Ønsker opplysninger

Bombegruppa i arbeid i Numedal

Bombegruppa i arbeid i Numedal

Foto: Vegard M. Aas

NRK har vært i kontakt med Oslo politidistrikt som sier at de melder tilbake til Kongsberg så fort de har fått svar på sine undersøkelser.

– Dersom folk har opplysninger ønsker vi at de tar kontakt med politiet, forteller Sandven og legger til:

– Ingen har meldt seg med opplysninger eller som eiere av sprengstoffet. Måten det ble funnet på er helt ureglementert.

– Var stoffet merket eller pakket på en slik måte at dere kan finne ut noe om hvor det kommer fra eller hvem som eier det?

– Det vet jeg ikke. Det er bombegruppa som nå undersøker stoffet og ser om det er spor vi kan gå videre med i etterforskningen, avslutter Sandven.