NRK Meny
Normal

– Hele situasjonen er uvirkelig

Silje Panzer fra Hokksund er på ferie i Nice. Hun og kjæresten Martin Fredriksen, befant seg på promenaden ti minutter før lastebilen kjørte inn i folkemengden.

Angrep i Nice
Foto: VALERY HACHE / Afp

– Det går heldigvis bra med oss. Vi var rett ved stedet der terroren skjedde, men orket ikke stå og vente på fyrverkeriet i folkemengden.

Hørte folk rope

Silje Panzer

Silje Panzer og kjæresten Martin Fredriksen, i Nice tidligere på kvelden 14. juli.

Foto: Privat

– Hvordan opplevde du hendelsen?

– Vi hadde akkurat satt oss ned på et utested da folk begynte å løpe. Vi hørte at folk ropte, og det så ut som noe hadde skjedd. Da sa vakta på utestedet at folk var blitt skutt. Vi valgte å gå derfra og finne en trygg vei hjem i bakgatene, fordi vi ikke kjente situasjonen, forklarer Silje.

Skjønte omfanget

Det var først til morgenen i dag at Silje og kjæresten skjønte omfanget av det som hadde skjedd. Til NRK forteller hun at de ikke visste om de hørte fyrverkeri eller skudd.

– Hele situasjonen er uvirkelig. Det er helt forferdelig å tenke på at man har vært så nære en tragisk hendelse. Vi er veldig glade for at vi tok beslutningen om å gå fra stedet der terroren skjedde.

Paret som er på ferie i Nice har fått beskjed om å holde seg inne.

– Vi er veldig usikre på hva vi skal gjøre nå. Først må vi avvente og se hva vi blir anbefalt. Nå tenker jeg at det er tryggest å være her.