– Han var aldri bitter

GEILO (NRK): Den kjente presten og forfatteren Karsten Isachsen ble i dag bisatt i en fullsatt Geilo kulturkyrkje.

Karsten Isachsen

Avdøde Karsten Isachsen var aldri bitter, forteller biskop Per Arne Dahl.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Den 18. januar sovnet Karsten Isachsen inn etter lengre tids sykdom. Han ble 71 år gammel. Torsdag ble han bisatt i en fullsatt Geilo kulturkyrkje, som har plass til rundt 600 mennesker.

Fullsatt kirke

Geilo kulturkyrkje var fullsatt under bisettelsen.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Karsten var preget av sykdommen de to-tre siste årene. Han hadde alle grunner for å bli bitter og tung, sier biskop Per Arne Dahl til NRK.

– Var han aldri bitter?

– Nei, han var aldri bitter. Han var sorgfull. Men han var takknemlig for livet, og han var glad for hver dag han fikk se dagen i øynene og møte gode mennesker som ville han vel.

Bisettelsen startet med Gry Tøsdal som leste Karsten Isachsens tekst "Ikke bitter, ikke redd, ikke sint". Deretter ble det flere musikalske innslag. Blant annet framførte Bjørn Eidsvåg "Eg ser".

– Var «Mr. kirke og kultur»

Isachsen jobbet hardt med å forene kirke og kultur.

– Han var «Mr. kirke og kultur». Etter at vi i en del generasjoner har hatt enten kirke eller kultur, er det heldigvis nå blitt massivt understøttet det Karsten har «fightet» for hele livet, sier Dahl.

Dahl var en av mange som holdt minneord. Han synes det var rart å være til stede i dag.

– Det var rart å kjøre oppover Hallingdal i dag og tenke på alle de turene vi har hatt hit. Jeg og familien har gledet oss til turer i fjellet og til å treffe Karsten. Jeg var sammen med ham her for tre uker siden, så det er veldig rart å være her i dag.

– Det er uvirkelig

Bisettelsen ble holdt av prest, og tidligere domprost i Oslo, Olav Dag Hauge. Han sa det var rart å stå ved Isachsens båre i kulturkyrkja.

– Det er litt uvirkelig, men så tenker jeg at Karsten vil leve videre. Som forfatter, forkynner, gründer og venn. Det er mange og mye som vil holde Karsten levende for ettertiden, sa Hauge i sin minnetale.

Senere i år skal urnen til Isachsen settes ned ved Skurdalskyrkja.

Karsten Isachsen bisettes

Kisten var omkranset av blomster og bårebuketter. Bildet er tatt før bisettelsen startet.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK