NRK Meny
Normal

– Gratulerer med dagen, Chuck

Som den eneste europeiske eleven til kampsportlegenden Chuck Norris, er det helt naturlig for Kenneth Fjeld å gratulere læremesteren på bursdagen hans.

Kenneth Fjeld og Chuck Norris

Kenneth Fjeld har et vennskapelig forhold til sitt store idol, Chuck Norris.

Foto: Privat

Han må selvsagt sende noen ekstra tanker over dammen i dag, når Chuck Norris fyller 77 år. For da Kenneth Fjeld fra Nedre Eiker for noen år siden søkte ut av Norge for å lære mer om kampsport, kom han i kontakt med kampsportlegenden.

– Han har vært et idol for meg helt siden jeg var liten og så på filmene hans. Da jeg fikk kontakt, sendte han noen til Norge for å sjekke ut bakgrunnen min. Så ble jeg invitert til USA for å trene med ham, og etter det har det gått slag i slag, sier Fjeld.

– Jordnær mann

CHUCK NORRIS

Chuck Norris i en positur mange nok vil kjenne igjen fra en av filmene hans.

Foto: Ap

Chuck Norris fyller altså 77 år i dag. Den amerikanske skuespilleren er kanskje mest kjent for sin rolle i TV-serien "Walker Texas Ranger", men han har spilt i en rekke filmer og TV-serier der kampsport ofte har vært en av ingrediensene.

Interessen for kampsport fikk Chuck Norris under Korea-krigen på slutten av 50-tallet, og kampsport har preget livet hans, både privat og på lerretet. Hos mange regnes han som en legende.

– I virkeligheten er han ikke helt som på lerretet. Han er jordnær og vanlig. Han liker å snakke med folk på gata, og han er en fantastisk snill mann, sier Fjeld.

Trener sammen hvert år

Chuck Norris utviklet sitt egen stilart innen for kampsport, Chuck Norris System, og Kenneth har etter hvert fått fjerde grad sort belte i denne stilarten. Hvert år reiser han til Las Vegas for å trene med forbildet. Kenneth driver sitt eget kampsportsenter i Mjøndalen, og han er ansvarlig for å utvikle Chuck Norris System i Europa.

På veggene hjemme har Kenneth naturlig nok bilder av Chuck sammen med familien, men også andre effekter preger hjemmet.

– Jeg har et par Chuck Norris-dukker som ungene leker med. Han hadde jo sin egen dukkeserie som har blitt samleobjekter. Jeg fikk tak i mine på eBay for to år siden, ler Fjeld.

– Varm hilsen

Fjeld kjenner etter hvert Norris så godt at han vet hvordan bursdagen blir feiret.

– Han kommer til å stå opp på ranchen sin, og så kommer han til å trene sammen med barna sine. Etter det kommer han til å jobbe. Han har nettopp lansert sitt eget vannmerke i USA, så han har nok å gjøre om dagen.

– Hvordan kommer du til å markere dagen?

– Jeg skal sende ham en veldig varm hilsen på vegne av min familie og meg, og alle mine elever, avslutter Fjeld.