NRK Meny
Normal

– Bedre sent enn aldri

Tidligere proffsyklist fra Modum, Mads Kaggestad, er glad for at alle fakta nå kommer på bordet etter at Steffen Kjærgaard i dag innrømmet sitt dopingbruk da han var proffsyklist.

SYKKEL

Mads Kaggestad mener Steffen Kjærgaard gjør sporten en tjeneste ved å si det som det var.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg tror det vil være positivt at han legger alle kortene på bordet. Nå er det rette tidspunktet å gjøre det på også. Det er klart at det kommer sent, men bedre sent enn aldri, sier Mads Kaggestad og fortsetter:

– Kjærgaard er nå på vei mot en ny fase i livet og jeg tror han vil ha det mye bedre med seg selv og samtidig gjøre sporten en tjeneste ved å si det som det var.

Innrømmelsen fra den avtroppende sportssjefen for det norske sykkellandslaget, Steffen Kjærgaard, kom på en pressekonferanse tirsdag.

– Ingen overraskelse

Nordmannen var på samme profflag som Lance Armstrong, som i går mistet alle Tour de France-seirene og ble utestengt fra sporten på livstid.

På pressekonferansen sa Kjærgaard at han har holdt på hemmeligheten sin i 15 år.

Sykkelekspert Johan Kaggestad sier at han ikke ble overrasket over Kjærgaards innrømmelse.

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard sa på pressekonferansen at han ikke har direkte kjennskap til om andre på US Postal-laget har brukt doping.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det er fordi jeg syns hans uttalelser har vært veldig vage når han har blitt spurt om sitt forhold til doping. Og i og med at så mange av hans tidligere lagkamerater etter hvert har innrømmet at det var systematisk doping i laget til Lance Armstrong, så var det ingen overraskelse at Steffen Kjærgaard også var en del av det siden han blant annet to ganger kjørte Tour de France som hjelperytter for Lance Armstrong.

– Hvor skadelidende er dette for sykkelsporten?

– Det er veldig skadelidende for norsk sykkelsport. Dette er noe som skjedde for mange år siden. Sykkel har dog kanskje vært det internasjonale særforbundet som har ryddet opp mest i gammel ulykke. De kunne stukket hodet i sanden og bare latt ting være som det var.

Sykkeleksperten mener at det har blitt drevet et usedvanlig godt antidopingarbeid innenfor blant annet sykkelidretten de siste årene.

– Skåret over greinen han sitter på

– Bør innrømmelsene få noen konsekvenser for Kjærgaard?

– Det får helt klart konsekvenser, han har nettopp gått av som sportssjef i Norges sykkelforbund. Det er en jobb han ikke ville fått hvis dette hadde vært kjent før han tiltrådte. Han vil ikke få et engasjement i norsk idrett før etter en viss utestengelsesperiode. Så han har for så vidt skåret over den greinen han sitter på når det gjelder jobber i norsk idrett i overskuelig fremtid.

Johan Kaggestad

– Jeg var fan av Lance Armstrong og det er ikke noe moro å vite at hans seire i Tour de France var bedrag, sier Johan Kaggestad.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix