– Ambulansene i skytteltrafikk hele natten

– Det har vært en svært spent natt. Det forteller Dag Ove Høgstavoll fra Nedre Eiker fra sitt hotell i Paris.

Dag Ove Høgstavoll og samboeren Christine Dahle foran Notre Dame i Paris.

Dag Ove Høgstavoll og Christine Dahle er på ferie i Paris. Her har de tatt en selfie utenfor Notre Dame.

Foto: Privat

Dag Ove Høgstavoll er i den franske hovedstaden på ferie sammen med samboeren sin.

Han forteller at de hadde vært ute og spist på en restaurant i går kveld. Da de kom tilbake til hotellet, begynte sirenene fra politi, brann og ambulanser å høres.

Bor like ved Le Bataclan

Hotellet de bor på, ligger i samme gate som konsertlokalet Le Bataclan der over 80 personer ble skutt og drept i ett av angrepene.

– Vi hadde vært ute og handlet hele dagen og var slitne på kvelden. Da vi hadde spist middag, vurderte vi å sette oss på en utecafé, men var så slitne at vi dro tilbake til hotellet, forteller Høgstavoll.

– Jeg er veldig glad for det nå.

Bor like ved Bataclanen

Med en gang de kom tilbake til hotellrommet, begynte sirener fra ambulanser og politibiler å høres.

– Det er alltid mye sirener og ambulanser i Paris, men nå var det uvanlig mye, så vi slo på nyhetene. Vi ble sjokkert. Vi bor jo midt mellom alle stedene som flere av angrepene skjedd og hadde akkurat vært og spist på en restaurant rett ved.

Bataclan angrep

Franske Røde Kors-mannskaper evakuerer en skadet person i nærheten av konsertlokalet Le Bataclan.

Foto: DOMINIQUE FAGET / Afp

– Det har vært ambulanser i skytteltrafikk utenfor vinduet vårt i hele natt. Vi har ikke klart å ta inn over oss hvor ille dette har vært. Vi er nok fortsatt i sjokk. Det er helt forferdelig. Det har ikke blitt så mye søvn i natt. Vi ble sittende og følge nyhetene på franske og britiske nyhetskanaler. Det blir helt surrealistisk å se det samtidig som vi hører sirenene ute på gata, forteller Høgstavoll.

Til nå er det meldt om 128 døde i terrorangrepene og 180 sårede, mange av dem kritisk skadet.

Må holde seg inne på hotellet

Hotellgjestene har fått beskjed om å holde seg inne på hotellet. Der føler de seg trygge etter at portene ble låst med gitter i natt.

I natt var det mennesker over alt inne på hotellet.

– Jeg var nede i lobbyen et par ganger. Der satt det folk inne i frokostsalen og gråt. Det stod en gruppe mennesker i lobbyen og snakket med en hotellansatt. I trappene satt det mennesker og snakket med familien sin på telefon.

Samtidig er det rolig utenfor hotellokalene lørdag morgen.

– Hadde jeg kommet hit nå, hadde jeg ikke trodd at det som skjedde i natt, virkelig har skjedd. Folk er ute og sykler med ting i sykkelkurven sin, jeg ser mennesker er ute og rusler på tur. Det er helt absurd. Alt ser helt normalt ut, forteller Høgstavoll.

Han og samboeren har fått beskjed fra Utenriksdepartementet om at det er innført strenge grensekontroller til Frankrike.

– Vi reiser hjem i kveld og regner med at alt kommer til å ta litt lengre tid.