NRK Meny
Normal

– En av eliteseriens beste midtbanespillere

MJØNDALEN (NRK): Mjøndalen-treneren hyller Stian Semb Aasmundsen etter fulltrefferen mot Hødd, og sier samtidig han gleder seg til spill i 1. divisjon neste sesong.

Stian Semb Aasmundsen

Stian Semb Aasmundsen leverte et frispark fra øverste hylle da han ga Mjøndalen ledelsen mot Hødd.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I en kamp som stod og vippet i knappe tretti minutter, var det scoringen til Stian Semb Aasmundsen som sørget for at Mjøndalen fikk kontroll mot Hødd i den fjerde runden i cupen onsdag kveld.

Midtbanespilleren er ikke av dem som stjeler de største overskriftene, men nå høster han ros fra treneren.

– Stian har hatt en god sesong. Fantastisk spiller. Han er en av eliteseriens beste midtbanespillere etter min mening, sier Vegard Hansen.

Stian Semb Aasmundsen

Stian Semb Aasmundsen må stå over neste serierunde etter å ha blitt utvist mot Haugesund.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Det var deilig. Jeg hadde en mot Haugesund som gikk via muren. Litt høyere nå, det ble bra, sier en beskjeden målscorer.

25-åringen kom til Mjøndalen i 2013 og har siden vært en av de viktigste brikkene på laget som før årets sesong tok steget opp i eliteserien.

Men i neste kamp, hjemme mot Sandefjord, må laget klare seg uten Aasmundsen.

– Han er viktig for oss, men nå må han dessverre stå over, sier Hansen.

Årsaken er det røde kortet Aasmundsen pådro seg i bortekampen mot Haugesund.

Mjøndalen videre i cupen

Se høydepunktene fra kampen mellom Mjøndalen og Hødd.

2 x strekk

To spillere som Mjøndalen også må klare seg uten er midtstopperne Morten Sundli og Rhett Bernstein. Begge forlot banen med skade mot Hødd.

Vegard Hansen

Vegard Hansen sier han gleder seg til å styre kamper i 1. divisjon neste sesong.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er en strekk på begge. Ikke av verste sort, men strekk er uker uansett. Det tar nok en to-tre uker. Martin Strange kom inn fra backen og gjorde det bra som stopper, og Erik Midtgarden kom inn som back, sier Hansen som likevel er litt bekymret:

– Vi var gode der, men vi begynner å bli litt tynne på antall på stopperplass. Det kan bli et problem, men skader er en del av fotballen. De er på beina om ikke så lenge, sier Hansen.

Venter seg mye moro

I kjent stil pratet treneren ned laget, selv etter en såpass klar seier.

– Det er gøy å få spille litt fotball og se at vi er så ballsikre som vi er. Vi kan bare glede oss til 1. divisjon neste år, da blir det mange sånne kamper som vi kan kontrollere her hjemme, smiler Hansen.

– Blir det 1. divisjon her neste år?

– Vi får se da. Det var gøy mot Hødd i hvert fall. Artig å spille ball og ha kontroll, det er det ikke så ofte vi har, avslutter Hansen.