NRK Meny
Normal

– DNA-sporene blir avgjørende

Politiet fester lit til DNA-sporene som er funnet i og utenfor Skue sparebank som ble utsatt for et ran sist torsdag. Flå er saumfart – i håp om at ranet kan bli oppklart.

Ran Flå

Skue sparebank i Flå ble utsatt for et ran sist torsdag.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Lensmann Geir Vidme har siden ranet skjedde for seks dager siden, jobbet med å lete etter bankraneren. Han forteller at det er gjort flere interessante funn.

Geir Vidme

Lensmann Geir Vidme i Flå.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Nå fester vi lit til DNA-sporene som vi har sendt inn.

Bankraneren er på frifot på sjette dagen, og politiet har saumfart den lille Flå-bygda, stengt veier ut av kommunen og finkjemmet banken og området rundt for DNA-spor.

Men raneren er ennå ikke tatt.

– Jeg har tro på at DNA-sporene vil gi resultater, sier Vidme.

Pekte med noe som lignet en pistol

Det var torsdag formiddag en mann kom inn i banken og sa at det dreide seg om et ran. Han pekte mot de ansatte med en pistollignende gjenstand.

En stor politistyrke lette etter raneren etter at mannen truet til seg penger fra de ansatte. Han hadde med seg en pistollignende gjenstand. Politiet mener mannen ble hentet av en bil ved idrettsanlegget sør for Flå. Politiet vet ikke hva slags type bil det er snakk om, men de etterlyser en grønn Opel sedan som kjørte fra Flå vestover mot Geilo på riksvei 7 etter ranet.

Vil ikke snakke med media nå

Banksjef Hans Kristian Glesne i Skue sparebank i Flå.

Hans Kristian Glesne er banksjef og har de siste dagene brukt tid på å snakke med sine ansatte etter den skremmende opplevelsen sist torsdag.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Ingen av de ansatte som var på jobb i banken da ranet skjedde, ønsket å la seg intervjue av NRK om hendelsen.

Administrerende banksjef Hans Kristian Glesne forteller at banken har gjort det den kan for å gjøre hverdagen best mulig for dem som ble utsatt for den skremmende opplevelsen som et ran er.

Vil at kollegene skal føle seg trygge

Han forteller at banken har gjort mye for at de ansatte skal føle seg trygge på jobb igjen etter hendelsen.

– Vi har fått hjelp av interne folk, og de har fått samtale med profesjonelle folk i bedriftshelsetjenesten, forteller Glesne.

Banksjefen har selv snakket med kollegene sine.

– Jeg har vært her som kollega og medmenneske for dem som ble utsatt for ranet. Det er dramatisk når en person kommer inn i banken og truer med noe som ligner en pistol og sier at det er et ran, sier Glesne.