– Dette kan ordføreren gjøre noe med

Masud Gharahkhani (Ap) mener det er mangel på politisk vilje som gjør at fattige barn ikke lenger får bade gratis på Drammensbadet.

Drammensbadet

IKKE MULIG I ÅR: – Kanskje til neste år, sier Drammens ordfører Tore Opdal Hansen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Ledelsen på Drammensbadet, som er kommunalt eid, sier at de ikke lenger tilbyr gratisbilletter på Drammensbadet av hensyn til økonomien. Ordfører Tore Opdal Hansen uttalte tidligere til NRK at han ikke kan overstyre styret på Drammensbadet.

– Ordføreren skyver byråkratiet foran seg og sier at dette ikke er mulig å få til. Det mener jeg er feil. Her kunne ordføreren gitt signaler om at dette er noe man ønsker å gjøre noe med, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Masud Gharahkhani.

Masud Gharahkhani

– Det handler om politisk vilje, sier ordførerkandidat Masud Gharahkhani.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Handler ikke om økonomi

Gharahkhani mener dette handler om mangel på politisk vilje.

– Jeg blir veldig opprørt. Jeg tror ikke man tar innover seg at Drammen har store utfordringer med fattigdom. Her er det ikke snakk om penger, her handler det om vilje, sier han og legger til:

– Hvis det hadde vært snakk om penger, er det snakk om at 1000 billetter hadde utgjort 90 000 kroner. Det kunne vi funnet dekning for uten problem.

Viktig for barna

– Noe av det flotte med sommeren skal være at alle barn skal få en god sommeropplevelse, som de kan dele med andre ved skolestart. Vi må stille opp for de barna som sliter økonomisk og ikke har et godt tilbud, sier Gharahkhani.

– Hva slags løsning ser du for deg?

– Drammensbadet har tidligere gitt gratisbilletter til frivillige organisasjoner som ofte møter disse sårbare familiene, og den ordningen mener jeg at man burde videreført.

Kanskje neste år

Ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen

Tore Opdal Hansen sier at den eneste løsningen per nå er å søke kommunen om midler.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Tore Opdal Hansen antyder at gratis inngang til badet kan bli en del av tilbudet til fattige barn neste år.

– I år har vi valgt å satse på en sommerskole, og en sommercamp for ungdom. Det er de sommertilbudene vi fra kommunens side bidrar med. Hvis frivillige organisasjoner vil gi ut gratisbilletter, må de søke kommunen om støtte, sier ordføreren.