NRK Meny
Normal

– Det vi trenger nå er støtte

Men Hønefoss-trener Rune Skarsfjord forstår supporterne som ønsker utskiftninger.

Rune Skarsfjord

Før seriestart håpet HBK å kjempe på øvre halvdel i 1. divisjon. Nå handler alt om å overleve for klubben som etter 18. serierunder ligger nederst på tabellen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Torill Dalsbotten Lihaug

Torill Dalsbotten Lihaug tror ikke HBK klarer å få tak i en bedre trener.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Jeg syntes vi må ha litt ro. Det har vært mye utskiftninger på laget, og det tar tid å snu. Det skjer ikke på en sesong. Man må få tid til å bygge det opp igjen.

Det sier Torill Dalsbotten Lihaug. Hun er en engasjert Hønefoss-supporter, som før helgen skrev et leserinnlegg i Ringerikes Blad. Da hadde hun sett seg lei alt det negative som har florert rundt klubben de siste ukene.

– Må gjøres et skifte

Tage Lien

Tage Lien syntes det er på tide med utskiftninger i klubben.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

For et par uker siden ble det kjent at klubben sliter med et underskudd på 5–6 millioner kroner, og når de i tillegg nå står i fare for å rykke ned til 2. divisjon, har noen supporterne begynt å etterlyse hoderulling.

– Vi mener det er en naturlig konsekvens av de resultatene som foreligger, sier leder for supporterklubben 1895, Tage Lien.

– Vi mener situasjonen er så alvorlig sportslig sett, at det hadde vært naturlig å gjøre et skifte. Slik det har blitt gjort andre steder, senest her i fjor, sier Lien som allikevel understreker at supporterne ønsker kontinuitet.

– Men nå mener vi at situasjonen er så alvorlig at det må gjøres et skifte, forklarer Lien.

Uavgjort mot tabellkollega

HBK ligger nederst på tabellen i 1. divisjon. Søndag møtte man bunnkollega Nest-Sotra. En scoring av Kevin Beugre fem minutter på overtid, sikret at ringerikingene fikk med seg ett poeng fra kampen. Etter 18 serierunder er det fem poeng opp til sikker plass for den tidligere eliteserieklubben.

– Det var noen utspill fra noen sinte supportere. De har jeg full forståelse for. Deres følelser og meninger er veldig naturlig slik situasjonen er, sier trener Rune Skarsfjord før han legger til:

– Men de som sitter i styret vårt evaluerer det på et litt bredere grunnlag, og jeg tror de ser at her er det folk som stå opp og gjør en både stor og god jobb. Det gjelder både spillere, trenere og ledere. Det vi trenger nå er støtte. En by og et næringsliv som hjelper oss slik at vi kommer oss på beina igjen, sier Skarsfjord.

Glissent Fosseberget

Det var ikke vanskelig å få billett til hjemmekampen mot Nest-Sotra.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Får ikke bedre trener

– Vi har troen på dette. Vi kjører på videre med de spillerne vi har. Alle er veldig gira på å klare det, sier kaptein Thomas Bråten.

Og treneren har i hvert fall den fulle støtten til Torill Dalsbotten Lihaug.

– Jeg syntes de skal få lov til å fortsette. Rune Skarsfjord er en kjempegod trener som holder eliteserienivå. Hønefoss kan ikke få noen bedre trener på dette nivået, så de må holde på ham, avslutter Lihaug.