– Det der kommer til å bli knallbra

DRAMMEN (NRK): Mens Sarpsborg 08 får masse skryt for hvordan de spiller, får Strømsgodset kritikk. Geir Bakke mener lagene er ganske like og tror drammenserne kommer til å bli gode.

Geir Bakke

Geir Bakke ser ikke de store forskjellene på Strømsgodset i dag, og tidligere utgaver av laget.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Serietoeren fra Østfold har høstet mye velfortjent ros for måten de har fremstått på denne sesongen. I Drammen er situasjonen en helt annen.

Her har Strømsgodset fått kritikk etter byttet fra 4-3-3 til 4-4-2. Den samme formasjonen som Sarpsborg 08 spiller.

– Den måten å spille på som Strømsgodset spiller er en moderne måte å spille på, med innoverkanter og backer som kommer høyt. Det gjorde jo også Godset før. Så jeg ser ikke de store forskjellene egentlig, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.

– Er det bare tall?

– Ja, det er bare tall. Det er noe folk har hengt seg opp i, for dette er en enda mer offensiv måte å tenke på egentlig. Det er jo det som er fremtiden, hvis man klarer å lykkes med.

Forskjellen er tryggheten

I Østfold har han fått tid til å bygge opp et svært spennende lag. Et lag som spiller en offensiv og attraktiv fotball.

Når Tor Ole Skullerud nå prøver en ny formasjon i Drammen, uten å få det helt til resultatmessig, så har ikke kritikken latt vente på seg. Men de to trenerkollegaene mener lagene ikke er så ulike.

Tor Ole Skullerud

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Lagene er veldig like i tankesettet. Geir og jeg har jobbet sammen før, så vi er ikke så langt unna hverandre på det. Den store forskjellen er nok tryggheten, sier Skullerud og legger til:

– De har fått jobbet sammen over lang tid. Vi er der vi er og vi har så vidt startet. Vi kommer til å bli bedre, det er jeg helt sikker på. Og vi trenger å bli bedre.

– Er 4-4-2 kun en tallkombinasjon?

– Ja, det er det jo. Så er det vel mer prinsippene i spillet som er viktig. Det blir ekstremt stort fokus rundt tallkombinasjoner når du ikke vinner fotballkamper.

Ambisjonsrikt

Og det fokuset har Skullerud og Strømsgodset måttet leve med i sesonginnledningen. For Strømsgodset har hatt strålende suksess i 4-3-3-formasjonen som Dag-Eilev Fagermo, og ikke minst Ronny Deila, benyttet.

Fra Østfold kommer allikevel støtteerklæringen, og en oppfordring om å gi det tid.

– Jeg husker det kladdet litt for Strømsgodset i fjor også. De skal bygge noe på nytt her nå. Det er ambisjonsrikt å spille på den måten og det syntes jeg et lag som Strømsgodset skal gjøre også, sier Bakker og legger til:

– Det der kommer til å bli knallbra. Det vet jeg. Og de gutta som jobber med det, de har sysakene i orden for å si det sånn.

Eliteserien fotball 2017: Strømsgodset - Sarpsborg 08.

Eirik Ulland Andersens frisparkscoring sikret uavgjort mellom Strømsgodset og Sarpsborg 08.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix