– Det blir støy

Drammen Håndballklubbs hovedtrener Øystein Havang sier det er uheldig med uroen som preger klubben. I styremøte i går trakk styrelederen seg.

Video Må spille over evne for å komme videre

DHKs trener sier laget har mye å bevise i siste halvdel av sesongen. Uroen rundt klubben skaper støy, medgir han.

Foto: Nyhetsspiller

DHK-trener Øystein Havang sier det har vært tøffe tak de siste årene, med presset økonomi i klubben. Etter 13 kamper denne sesongen, ligger drammenserne på en tiendeplass med fattige åtte poeng. Det er 18 poeng bak serieleder ØIF Arendal. Daglig leder er sykemeldt. Og i går trakk styreleder Svein Tore Moe seg.

– Det blir støy og det er helt naturlig at dette tar bort fokus fra det vi skal gjøre. Men det gjelder nok oss som trenere enn for spillerne, sier Havang.

Leif Kronstad er valgt som fungerende styreleder i Drammen Håndballklubb etter at styrelederen har trukket seg i går. Ifølge TV 2 er klubben i sportslig og økonomisk krise.

Fornyet laget – ligger tredje sist

Trener Øystein Havang kom fra jobb som ekspertkommentator i NRK i fjor. Før årets sesong kjøpte DHK stjernespiller Kristian Kjelling. Han har vært skadet og har ikke spilt et minutt for klubben. Treneren sier de har mye å bevise, med ni nye spillere på laget denne sesongen:

– Vi føler ikke på kroppen at det er krise, men vi er skuffa over vår egen prestasjon. Men det er lenge igjen av sesongen. Kristian Kjelling er i stadig bedre form, og vi håper på å få han inn på laget, sier Havang.

Den nye styrelederen Leif Kronstad sier det blir tøffe tak framover.

– Det er ingen tvil om at klubben gjennom mange år har slitt økonomisk. Vi går med underskudd også i år.

– Står klubben i fare for å bli trukket poeng på grunn av den dårlige økonomien?

– Vi skal snart levere årsregnskap for 2015, så det er litt tidlig å si. Vi håper å tro at vi skal unngå den situasjonen, sier Kronstad