NRK Meny
Normal

– De er ikke trygge på Filippinene

Vennepar av drapsmistenkte Sven Erik Berger og forloveden på Kongsberg er bekymret for vennenes sikkerhet.

Steinli

Eirik Joakim Steinli og Nadine Nielsen er bekymret for sikkerheten til vennene som sitter fengslet på Filippinene. De er redd det nå har gått så mye prestisje i saken at det vil være vanskelig for politiet å innrømme at de har arrestert feil personer.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Eirik Joakim Steinli fra Kongsberg jobber i samme bedrift og spiller på bedriftslaget i bowling med Sven Erik Berger. Han reagerte med økende bekymring da han hørte at en nordmann var arrestert på Filippinene.

– Da jeg først hørte om det som hadde skjedd ble jeg bekymret for at paret som var arrestert var Sven-Erik og Karen. Jeg forsøkte å ringe ham for å høre om alt stod bra til, men fikk ikke noe svar, sier Steinli.

Steinli og kjæresten er bekymret for sikkerheten og helsen til Sven Erik Berger (49) og forloveden Karen Castro Esdrelon (24).

Saken fortsetter under bildet.

Sven-Erik Berger, Karen Castro Esdrelon og etterforskningsleder Lamberto Hibaya

Svein-Erik Berger og Karen Castro Esdrelon er mistenkt for å ha bortført og drept en seks år gammel jente. Flere vitner sier de kan bevise at paret oppholdt seg et annet sted da jenta ble bortført.

Foto: Anders Magnus / NRK

– Jeg er redd for at de skal bli uskyldig dømt der nede, eller det som verre er. De har jo blitt stemplet som barnemordere, sier Steinli.

Kjæresten til Eirik Joakim Steinli, Nadine Nielsen, er filippinsk og fra samme by som Bergers forlovede. Hun er også bekymret for sikkerheten til Karen Castro Esdrelons familie.

– Familien hennes er midt oppe i denne situasjonen, og det er veldig utrygt for alle sammen der nå, sier Nielsen.

Politiet vil ikke tape ansikt

Venneparet er mest redd for at politiet vil tviholde på sine anklager uansett hvor sterke bevis på sin uskyld Sven Erik Berger og Karen Castro Esdrelon har. De er redd det nå har gått så mye prestisje i saken at det vil være vanskelig for politiet å innrømme at de har arrestert feil personer.

– Jeg tror det ligger litt i kulturen deres, at hvis de må innrømme sine feil er det så tungt å svelge. Jeg tror det er litt av saken her, sier Steinli.

Nadine Nielsen mener det ikke er nok om de blir frikjent, men at det fortsatt vil være veldig utrygt for Sven Erik Berger og Karen Castro Esdrelon å oppholde seg på Filippinene, etter at de har blitt anklaget som barnemordere.

– En frifinnelse er ikke nok, det er ikke sånn det funker på Filippinene. Familiebånd er sterke, og familien til jenta vil gjøre alt de kan for å få noen dømt. Sven Erik og Karen er ikke trygge der etter denne anklagen, sier Nielsen.

De følger med på alle nyhetsoppdateringer i saken og tenker på venneparet som sitter varetektsfengslet.

– Jeg tenker mye på hva de må gjennomgå, å være i et fremmed land og ikke kunne språket, og ikke kjenne kulturen. Heldigvis får de være sammen, og Karen kan oversette alt som blir sagt og det de blir spurt om, forteller Steinli.

Håper UD kan hjelpe

Steinli og Nielsen er frustrert over at de ikke får gjort mer for venneparet som er arrestert, og håper at norske myndigheter kan hjelpe å få de løslatt.

– Det eneste vi kan gjøre for å hjelpe de nå er å støtte opp og fortelle at de er uskyldige. Vi håper jo at UD og norske myndigheter kan hjelpe de ut av dette, så de får reise tilbake til Norge så fort som mulig, avslutter Steinli.